„Tänaseks on haigus käinud tõusude ja mõõnadega, mõni aeg tagasi läks asi halvemaks ja ma otsustasin nüüd oma loobumisest teatada,“ ütles Sõlg kolme päeva eest. Edaspidi kavatses muusik jätkata laulude kirjutamist ning lubas „mitte väga viltu vaadata“, kui Polyphon uue laulja leiab.

Oleg Sõlge jääb leinama tema perekond, abikaasa Varje (32) ning lapsed Erik (10) ja Marlen (5). Laulja ärasaatmine toimub neljapäeval, 23.märtsil kell 11 Keila kultuurimajas.

Oleg Sõle mälestuseks jõuavad tänavu märtsikuus plaadifirma TopTen vahendusel müügile DVD, millel on ansambli Polyphon läinudsuvine tuur, ning CD, kuhu on salvestatud Oleg Sõle uuemad lood aastatest 2001 – 2005.a.

Laialdase tuntuse ja populaarsuse saavutas Sõlg 1974. aastal alustanud ansambli Polyphoni solistina ning klahvpillimängijana, samuti on Sõle kirjutatud ka valdav osa selle bändi lööklauludest. Hitid nimega „Väike tüdruk“, Kägu“, „ Tore öö“ ning paljud teised on omaseks saanud mitme põlvkonna muusikasõpradele. 1978. aastal oli Polyphon sunnitud punavõimude nõudmisel tegevuse lõpetama ning veidi muutunud koosseisus taasalustas bänd Consiliumi nime all 1979. aastal. Consiliumi aktiivne kontserttegevus kestis 1986. aastani, hiljem esineti veel aeg-ajalt, sealhulgas ka ärkamisaegsetel öölaulupidudel. Seejärel musitseeris Sõlg mõnda aega kollektiiviga “Alka and the Boys”, hiljem kahemehebändiga, kus lisaks temale mängis pilli veel Consiliumi kitarrist Hillar Sutt (16.04.1954-25.07.2003) ning peale viimase surma ka Polyphoni bassimees Allan Ladvas. 2005 tegi Polyphon koosseisus Oleg Sõlg – laul, Rein Laaneorg – soolokitarr, Allan Ladvas – basskitarr, Sulev Ermaste – trummid) eduka comebacki. Oleg Sõlg oli produktiivne poplugude looja, kelle eluajal plaadistati rohkem kui 150 tema kirjutatud laulu.