Homme õhtupoolikul kinnitab Keskerakonna kontrollitav Tallinna volikogu eeldatavalt linna ja Tallinn Entertainment LLC vahelise lepingu täienduse, millega linnajuhtide kinnitusel peaks aluse saama linnahalli kompleksi renoveerimine.

Kui seni on linnajuhid koos Ühendriikide taustaga investori Ronald S. Lauderi ette võetud linnahalli renoveerimisprojekti vaid väga üldsõnaliselt kirjeldanud, ühtegi konkreetsemat plaani täpsemate numbritega avamata, siis täna paotas abilinnapea Taavi Aas pisut suud. Linna pressiteenistuse vahendusel vastas Aas opositsionäär Valdo Randperele, et kartused linnahalli kujunemisest hiigelkasiinoks on alusetud.

"Täna volikokku saadetud lepingu täiendused räägivad sellest, et võimaliku meelelahutuse (mis ei tähenda sugugi mitte ainult kasiinot) pindala kogu kompleksist võib olla 10 protsenti,“ vahendas Raepress abimeeri sõnu. Seda, kui suur kogu kompleksi pindala või maht ning seeläbi ka lubatud meelelahutuse osa on, linna pressiteatest ei selgu. Küll aga märgib Aas, et Tallinna linn näeb „meelelahutuse seostamist ehitatava hotelliga“.

Taavi Aasa reaktsiooni kutsus esile volikogu reformierakondlasest liige Valdo Randpere, kelle arvates on planeeritav leping linnahalli renoveerimiseks täis küsitavusi ja linnale ebasoodsaid tingimusi. „Kogu linnahalli ümber toimuva suure sebimise taustal tundub üha enam, et potentsiaalse investori esmane huvi on ühe hiigelkasiino ehitamine meie linna tulevasele esindusväljakule ja linnahall on selle eesmärgi saavutamiseks ainult suitsukate,“ teatas Randpere kolmapäeval.

Kuna nädala alguses ilmunud linna ajalehes Pealinn kirjeldas tulevast linnahalli ala kui „omamoodi kultuuri- ja meelelahutustemplit,“ siis peaks kultuuritempli osaks järelikult saama 90 protsenti.

Esimeses järgus kontserdisaal ja hotell

Mullu 7. mail sõlmitud linna ja Tallinn Entertainment LLC kokkuleppe kohaselt peaks linnahalli ja selle ümbruse ala renoveerimine toimuma kahes etapis. Esimeses etapis on kavas kontserdisaali renoveerimine, hotelli ehitamine ja vabaaja keskuse rajamine. Vabaaja keskusena nimetab leping „meelelahutusasutusi, restorane, muusika-, kultuuri-, mängu- ja muid asutusi“.

Hotell – see meelelahutustlik kümme protsenti – on planeeritud kolmele Logi tänava krundile ning see ühendatakse ehituslikult Linnahalli hoonega. Esimeses etapis on plaanis rajada messi- ja konverentsikeskuse esimene etapp ning välja ehitada restoran ja jaemüügikohad.

Esimese etapi käigus peaks valmima ka 2500–3000 maapealset ja maa-alust parkimiskohta Mere pst 18 ja 20B kruntidel.
Valmima peaks ka kinnistute ja sadamaterminalide vaheline bussi- või trammiliin. Teises etapis lubasid linn ja Tallinn Entertainment LLC mullu ehitada sadama või jahisadama, laiendada messi- ja konverentsikeskust ning rajab uusi hotellitubasid.

Seda, mitme korruse või numbritoaga planeeritud hotell ehk linnajuhtide poolt meelelahutusena käsitletav osa tulla võiks, seni sõlmitud leping ei sätesta.