Tallinna abilinnapea Taavi Aas saatis täna Harju maavalitsusele vastuskirja Harju maavanema Ülle Rajasalu ettepanekule keelata Kristiine turu rajamine.  Aasa sõnul ei ole võimalik maavanema ettepanekut täita, kuna kirjast ei selguvat, millised haldusaktid tuleb põhiseaduse  ja muude õigusaktidega kooskõlla viia. 

Seega on linnavalitsus osavalt pareerinud maavanema nõude taastada turuks ehitatud maatükil endine olukord ehk maakeeli öeldes - putkad maha tõmmata. 

Lisaks sellele kirjutab abilinnapea Taavi Aas, et kohalikud elanikud pole turu vastu, kuigi sellele räägib vastu tõik, et Kotkapoja tänava majade elanikud on turu vastu häälekalt protestinud.

Samuti rõhutas abilinnapea, et algatatud on detailplaneeringu tagantjärele muutmine, mis lubaks laste mänguäljakuks plaanitud alale turu ehitada.

Harju maavanem nõudis 11. novembril linnavalitsusele saadetud kirjas, et  Tallinn lammutaks Kristiine turu 26. novembriks. Linn põtkib sellele vastu ka argumendiga, et maavanemal pole õigust linna käskida, vaid saab ainult ettepaneku esitada. Ettepaneku mittetäitmisel on maavanemal mõistagi õigus oma ettekirjutuse täitmiseks pöörduda halduskohtusse.