Haridusamet tahab koostada põhi- ja üldkeskhariduse arengukava aastateks 2008–2014, soovides muu hulgas uurida uute koolide rajamise vajadust.

Haridusameti üldharidusosakonna juhataja Viivi Loki sõnul on varasemates arenguplaanides selgitatud, mis on elujõulise kooli kriteeriumid ja millisest õpilaste arvust alates tuleks kool sulgeda.

Kuigi arengukava keskendub peamiselt võimalustele, kuidas hariduse kvaliteeti tõsta, vaadatakse seda koostades üle ka tugiharidus, eriõpe ja täiskasvanuharidus ning koolivõrk. Loki sõnul on Tiskre ja Mähe kant need kaks võimalikku kohta, kus tuleb vaadata õpilaste arvu ja selgitada kooli rajamise vajadus.

Uute koolide avamise vajaduse selgitamiseks on kavas küsitletada õpilasi, pedagooge ja lapsevanemaid. Et tegemist on Tallinna piirialadega, peetakse läbirääkimisi ka naaberomavalitsustega. Arengukava koostamise lähteülesanne jõuab praeguste plaanide järgi linnavalitsuse ette oktoobri lõpuks, arengukava koostaja leidmiseks korraldatakse riigihange ja kava on kinnitamisküps mais.

Rahvastikuregistri andmetel on üheksa kuuga kõige enam kasvanud kesklinna elanike arv, 1411 inimese sissekirjutamine võib olla seotud ka parkimisala lainemise ja piirkonna elanikele võimaldatavate soodusparkimiskaartidega. Haaberstisse on lisandunud 479 ja Piritale 652 elanikku, kõigis teistes linnaosades on elanike arv aasta algusega võrreldes vähenenud.

Päevas kaks inimest lisaks

Pirita linnaosa vanem Tiit Terik ütles, et iga päeva lisandub uusi elanikke. “Eelmise nädala seisuga tuli iga päev kaks inimest lisaks. Kokku on on meil 13914 inimest,” ütles Terik.

Mähe piirkonnas elanike üle arvestust ei peeta, ent tegemist on linnaosa suuruselt teise ja kõige kiiremini kasvava asumiga. Teriku sõnul püstitab see linnaosale lisaülesandeid. Noorenevat elanikkonda silmas pidades on Mähele Padriku teele kavas rajada saja kohaga lasteaed. Kui Mähe lasteaed on eskiisprojekti staadiumis, siis aadressile Kose tee 58 ehitatava 120-kohalise lasteaia detailplaneering on linnavalitsuses kinnitatud.