Tallinna linnakantselei väljaanne ajaleht Pealinn korraldas taasiseseisvuspäevale pühendatud lugejaviktoriini, kus auhindadena loositakse välja Edgar Savisaare raamatut “Peaminister”.

Loosimises osalemiseks tuleb vastata järgmistele küsimustele. Kui palju oli Tallinnas elanikke 1. augustil 2007? Mis on Tallinna lipu värvid? Mis perioodist räägib raamat “Peaminister”? Millal tähistatakse Eesti taasiseseisvus-päeva?

Kõigile küsimustele õigesti vastajate vahel lubab ajaleht loosida välja sada raamatut “Peaminister”.

Linnapea Edgar Savisaare 2005. aastal ilmunud mahukas, enam kui tuhandeleheküljeline mälestusteraamat keskendub Eesti taasiseseisvumise ajale aastail 1990–1992 ja maksab raamatuärides 490 krooni. Linnakantselei meediaosakonna juhataja Alar Rästa sõnul andis linnapea raamatud auhindadeks tasuta.

Küll tasub linnakantselei Eesti Postile viktoriinivastuse kohaletoimetamise eest – iga “makstud vastuse” hind on vastavalt postiettevõtte hinnakirjale 5 krooni ja 50 senti. Küsimusele, miks korraldab Eesti taasiseseisvumispäeva puudutava viktoriini linnakantselei ja mitte Kesk-erakond, vastas Rästa, et viktoriini korraldajaks on ajaleht Pealinn. Linnapea mälestusraamatu kasuks otsustati põhjusel, et “raamat räägib Eesti lähiajaloost 1990–1992 ehk neist olulistest sündmustest täpselt 16 aastat tagasi, mis viisid Eesti taasiseseisvumiseni.”