Tallinna ametliku häälekandja Pealinn uue kontseptsiooni loomisel peetakse silmas neli korda nädalas kahes keeles ilmuva tasuta Linnalehe menu.

Linnakantselei avalike suhete juhi Ain Saarna sõnul pole praegusel Pealinnal suurt midagi viga. “Ta on omas elemendis ja omas põlvkonnas niisugune tubli infoleht, aga tuleb vaadata, mida Linnaleht on turul teinud,” ütles ta.

Pealinna peatoimetaja on varem linnakantselei meediaosakonnas töötanud Maarja-Liis Arujärv. Ühe esimese asjana riputati CV Online’i tööpakkumiskuulutus, milles linnakantselei otsib kuni 15 300-kroonise kuupalgaga peaspetsialisti-toimetajat, kes kirjutaks ja pildistaks linna uuenevasse häälekandjasse ning toimetaks tekste.

“Alles loome struktuuri, võimalik, et peame kasutama ka koosseisuväliseid toimetajaid,” ütles Arujärv. Linnakantselei kuulutab välja riigihanked küljendaja, trükkija ja levitaja leidmiseks.

Leping Postimehega lõpeb


Leping  häälekandjat välja andva Postimehega lõpeb veebruaris. Linn maksab Pealinna ja Stolitsa eest kahe aasta jooksul kuus miljonit krooni.

1999. aasta sügisel ilmuma hakanud Pealinna antakse välja kord-kaks kuus, eestikeelse väljaande tiraaÏ on 85 000 ja venekeelse tiraaž 65 000. Neljaleheküljelist väljaannet koostab kaheksa meediaosakonna töötajat, neist üks poole kohaga. Linnapea Edgar Savisaare sõnul on uue kontseptsiooni peaeesmärk, et leht oleks loetav ja võrdväärne partner teistele meediaväljaannetele.