Praeguseks on ülikool saanud haridus- ja teadusministeeriumilt kinnituse, et Tallinna ülikooli tudengitel on järgmisel aastal võimalik kolida Västriku 8 asuvasse hoonesse, kus seni asus mereakadeemia ühiselamu.

Noortele kohad tagatud

„Tallinna ülikool lähtub kokkuleppest ministeeriumiga, mille kohaselt annab ülikool Pärnu maantee 59 ühiselamu üle mõistliku aja jooksul, lähtudes sellest, et üliõpilastel on võimalik maja üleandmise järgselt kolida uude ühiselamusse,” ütles Tallinna ülikooli pressiesindaja Maiki Voore.

Praegu elab Voore sõnul Pärnu maantee ühiselamus u 200 Tallinna ülikooli tudengit, kellele on Västriku tänava hoones kohad tagatud. Uude hoonesse kolitakse mõne kuu pärast, sest ka Västriku tänava ühiselamu toad vajavad värskendust. „Vähesel määral on vaja seal remonti teha ja mööbel sisse viia, seepärast see kolimine paari lähinädala jooksul ei toimu,” selgitas ta.

Haridusministeeriumi kava kohaselt Pärnu maantee ühis­elamuhoone lammutatakse ja selle asemele ehitatakse uus maja, kuhu kolivad korraga kolm kooli: G. Otsa nimeline muusikakool, Tallinna muusikakeskkool ja Tallinna balletikool.

Esialgse kava järgi tuleb uuele õppehoonele kuni seitse maapealset ja kaks maa-alust korrust, maja valmimise tähtaeg on praeguseks 2011. aasta lõpult teadmata ajale edasi nihkunud. Segadusi on olnud rahaasjadega ja üle tuleb vaadata uue õppehoone põhiplaan.