Tamjärve sõnul oli juhatuse esimehe vahetus esimene oluline erimeelsus rootslastega ja ta loodab, et see jääb viimaseks.

“Jüri tegi lahkumisavaldust andes professionaalse otsuse, lähtudes Hansapanga huvidest ja võib öelda, et ta ohverdas ennast Hansapanga nimel,” rääkis Tamjärv. Ta ennustas, et kui Mõisa mahavõtmine oleks panganõukogus hääletusele tulnud, oleks arvamused üsna erinevad olnud.

Hansapanga nõukogu aseesimees, Swedbanki esindaja Anders Sahlén ütles, et Mõis on mõned aastad tagasi peaaegu nullist alustades üles ehitanud Ida–Euroopa juhtiva panga ja Swedbank hindab seda kõrgelt.

“Ehkki Swedbank usaldab täielikult Mõisa tegevust pangajuhina, peame suurima aktsionäri ja strateegilise partnerina vajalikuks, et ametisse asub uus juhatuse esimees,” ütles Sahlén.

“Minu lahkumine avab uusi karjäärivõimalusi võimekatele ning hea haridusega juhtidele, kes saavad alustada panga uut arenguetappi,” ütles Mõis.

Juhatuse esimehe kohta pakkus panganõukogu praegu Hansapank Eesti peadirektorile Indrek Neiveltile, kes ettepaneku ka vastu võttis.