Tallinna teedel hoiatavad aukude eest ligemale tuhat hoiatusmärki, päevas jõuavad Tallinna Teede aktsiaseltsi teeparandusbrigaadid sajuilmade kiuste lappida 30–40 ruutmeetrit asfalti.

“Aukusid on igal aastal, aga see aasta on võib-olla natuke probleemsem,” ütles Tallinna Teede aktsiaseltsi teehoiudirektor Sergei Kulakov. “Nagu nullilähedase temperatuuriga on. Oleks külmetanud ja jää, võib-olla auke polekski.”

Laupäevase vihmavalingu ajal tehti pikem paus, pühapäev oli augulappimiseks aga soodne, ütles Kulakov. Teemeistrid töötavad vahetustega, ühes vahetuses jõuab kaks brigaadi musta asfaldiseguga parandada 30–40 ruutmeetrit auke. Hoiatusmärke on Kulakovi sõnul väljas ligi tuhat. “Nädalavahetusel tehti korda Liivalaia tänava vasakpööre Pärnu maanteele, seal oli teises sõidureas väga ohtlik löökauk,” ütles Kulakov. Eilseks olid lappimisnimekirjas Vana-Rannamõisa tee, Vabaõhumuuseumi tee, Virmalise, Kesk-Ameerika, Gonsiori, Pallasti ja Pae, Kadaka tee ja Vana-Kalamaja tänav. Rävala puiesteel välisministeeriumi ja kaubamaja vahelise lõigu parandus võeti kavasse möödunud öösel.

“See protsess ei lõpe kunagi,” nentis Kulakov. Igapäevast auguinfot annavad lisaks firma oma seitsmele järelevalveinspektorile Tallinna abitelefonile 1345 helistavad linlased. Suvel teede tasandamiseks üles freesitud asfaldist valmistatud talvist musta asfaldisegu, millele nakkumise parandamiseks on lisatud emulsiooni, kasutavad teeparandajad mai lõpuni. Seejärel algab suvine augulappimisperiood. “Kõik Tallinna tänavad peavad olema enam-vähem sõidetavad 10. juuliks,” viitas Kulakov teehoiunõuetele.