11. juulil saabus Magnus puhkusele Eestisse ning ostis endale Tele2 kõnekaardi. Olles seda paar päeva kasutanud, laadis ta 100 krooni eest kõneaega juurde, et helistada Sky Plusi tasulisele telefonile. Kuna millegipärast kõnet teha ei õnnestunud, võttis ta ühendust Tele2 operaatoriga, kes kinnitas, et antud arvel on 132 krooni. Pärast uut katset ja kontrollimist selgus, et tegelikult on vaid paarkümmend krooni. Nii kestis vaidlus erinevate operaatorite ja kliendi vahel, kuni kõneaja lõppemiseni, kuna iga kord anti küsimusele isemoodi vastus. Lõpuks selgitati asja süsteemirikkega ning lubati peatselt ühendust võtta. Uuesti kuulis Magnus Tele2-st alles siis, kui ise pooleteist nädala pärast firmasse kirjutas.

Tele2 selgitas, et antud kõnekaart läks miinusesse, kuna kaardil oli ettemaksu vaid 32 krooni jagu (kõneminut Sky Plusi tasulisele liinile maksab 100 krooni + paketipõhine minutihind). Nii olevatki kaart jäänud miinusesse ning võlgnevuseks jäi 68 krooni suurune summa. Süsteem lasi teha veel mõned kõned miinusesse ning uuesti laetud 100 krooni läks võlgnevuse katteks. Magnuse sõnul laadis ta 100 krooni kõneaega aga hoopis umbes pool tundi enne tasulise numbri valimist.
Uus uurimine tõi vastuseks, et 100 krooni on kaardile tõesti enne kõne sooritust kantud, kuid reaalselt laekus see alles tund aega hiljem. Kokku helistas klient tasulisele numbrile neli korda, üks kõne oli pikkusega 19 sekundit (teised 0 sekundit) ning vastavalt teenusepakkuja First Media OÜ eritariifile, võeti kõne eest 100 krooni arvelt maha. Tegelikult on Sky Plusi tasulise liini hinnaarvestus aga sekundipõhine ning hind sõltub kõne pikkusest. Seega ei saa 19-sekundilise ühenduse eest 100-kroonist hinda küsida.

Lõpuks tunnistas Tele2, et tegu oli tehnilise veaga ning kõnet ei arvestatud 10-sekundilise täpsusega. Valesti arvestatud summana kanti kõnekaardile tagasi 90 krooni. Kõik oleks nagu korras, kui mitte arvestada seda, et Magnus elab teises riigis ning ei oma enam ammu antud kõnekaarti. Küsimusele, kas ei oleks võimalik raha hoopis pangaarvele kanda, vastati, et kahjuks ei ole see võimalik, kuid nad võivad anda uue tasuta sim-kaardi.

Tarbijakaitseameti kinnitusel peab Tele2 kui vea tekitaja kahjud hüvitama. Kuid taolisel hüvitamisel puudub mõte, kui klient antud kõnekaarti enam kasutada ei saa. “Kliendil on õigus soovida raha tagastamist oma pangakontole,” sõnas Laura Vasserman tarbijakaitseametist.

Tele2 kommunikatsioonijuhi Kersti Gorstovi kinnitusel on tegemist äärmiselt kahtsusväärse juhtumiga, kus teenindaja ei suutnud üles näidata piisavat paindlikkust. “Meie jaoks ei ole vahet, kuhu see raha kanda, teeme alati nii nagu klient soovib,” sõnas Gorstov ning lubas raha kindlasti Magnuse pangaarvele tagasi kanda.