Aljas on ärimaailmas eelkõige tuntud kui mees, kes tüüris Estonian Airi läbi majanduslikult kõige keerulisemate aastate. Viis aastat Estonian Airi juhatuses töötanud, sellest kolm ja pool aastat ettevõtet juhtinud Aljas lahkus riigi lennufirmast mullu juunis, viidates toona sellele, et ettevõte oli pärast majanduskriisi uue etapi lävel ja ta tunneb, et peab edasi liikuma.

Nüüd, pikalt juhtimistööst puhanuna, on ta lõpuks leidnud koha, kus väljakutsed on veidi teisest mastist, rääkimata organisatsiooni suurusest ja rahasummadest. Puhkuste tõttu juulikuiselt tühjas kontoris kolmandat päeva tööl viibiv Aljas soovib seetõttu rääkida enamasti just sellest, kuidas tema silmis võiks Heateo SA edasi minna.

Sihtasutuse eesmärk on kolme aastaga suurendada oma ühiskondlikku mõju rohkem kui kümme korda,” viitas ta nõukogu püstitatud eesmärkidele. „Nüüd on küsimus selles, kuidas me mõõdame seda mõju – minu ülesanne on võimalikult objektiivselt paika panna, mille alusel mõõta. Aga suurt hüpet on oodata Heateo kui organisatsiooni arengus.”