Eluga on rahul kolm neljandikku Eesti kodanikest, kellest omakorda 11 protsenti olid eluga väga rahul, seisab uuringuraportis.

Euroopa Liidus tervikuna oli eluga rahul 77 protsenti kodanikest. Seega on Eesti näitaja endiselt võrreldav Euroopa keskmisega.

Ootused isiklikule elule lähiaastal võrreldes sügisega muutunud ei ole. Endiselt usub suurem osa kodanikest – 44 protsenti - et nende elu tervikuna lähiaastal ei muutu, 38 protsenti usuvad selle paranemisse ning vaid 16 protsenti kardavad olukorra halvenemist.

Hinnang majandusele on muutunud pessimistlikuks

Kui veel sügisel jaotusid kodanike hinnangud Eesti majanduse käekäigule kolme seisukoha vahel praktiliselt võrdselt, siis praeguseks domineerib elanike seas selgelt pessimistlik hoiak.

45 protsenti kodanikest usuvad Eesti majanduse olukorra jätkuvasse halvenemisse lähitulevikus, 33 protsenti loodavad, et olukord jääb praegusega võrreldes samaks ning vaid 18 protsenti usuvad selle paranemisse. Sügisel kartis olukorra halvenemist 32 protsenti ja paranemisse uskus 29 protsenti kodanikest.

Kui riigi majanduse käekäigu prognoosis on toimunud märkimisväärsed muudatused, siis oma pere majanduslikku olukorda lähiaastal ette ennustades ei ole inimeste hinnangud võrreldes sügisega muutunud: ligi pooled Eesti kodanikest usuvad, et nende perel läheb samamoodi kui seni, kolmandik usub olukorra paranemisse ja vaid ligikaudu viiendik kardab pere majandusolukorra halvenemist.

Eestis viidi küsitlus läbi TNS Emori poolt 27. märtsist 21. aprillini 2008. Kokku küsitleti 1006 Eestis elavat Euroopa Liidu kodanikku, kellest 1003 inimest omasid Eesti kodakondsust.