Viimased 14 aastat on Teder töötanud linnakantseleis nõuniku ja linnapea abina.

Saanud linnapea Edgar Savisaarelt sisekontrolöriameti pakkumise, ei mõelnud Teder enda sõnul pikalt, sest nägi oma peamise eelisena uues ametis just nimelt pikka ametnikustaaži.

Praegu töötab sisekontrolli ja menetluse osakondades sisekontrolöri teenistuses üheksa inimest, sellest kevadest lisaks linna suurprojektide järelevalvega tegelev ekspert Väino Sarnet.

Enne istungit anda hinnang

Tederi sõnul on koosseis piisav ja süsteem töötab, kuid veidi tuleks seda täiendada. “Ma arvan, et sisekontrolli teenistus peaks tegelema ka ennetustööga. Linnavalitsuse istungite materjalide kohta peaksime andma linnapeale hinnangu enne istungit,” ütles Teder.

Nüüdseks juba 14 linnapea teenistuses töötanud Teder nimetas 2003. aastal ajalehele Pealinn antud usutluses pika ametis püsimise retseptina kolme põhimõtet. Esmalt: teha tööd südamega ja mitte võtta tööd südamesse. Teiseks: omada kindlaid ning muutumatuid poliitilisi vaateid, ent mitte sekkuda päevapoliitikasse.

Ja kolmandaks: “Ära täida vene, eesti ega euroseadusi saksa täpsusega, vaid otsusta alati südametunnistuse järgi – isegi siis, kui kehtivad seadused seda ei luba. Mõne aja pärast muudetakse seadust ja südametunnistuse hääl osutub tõenäoliselt ettenägelikuks.”

Võimaliku kokkuhoiukohana nimetas Teder linnaosavalitsuste kaotamist ja asendamist teeninduspunktidega. Teder soovitas ühtlasi linnavolikogu koosseisu vähendamist 63 liikmelt 47-le, volikogu kantselei ühendamist linnakantseleiga ja arvas, et “Tallinna tingimustes” võiks linnapea ja volikogu esimees olla sama isik.