EMT pressiesindaja Kaja Sepp arvas, et tegemist on rahvusvahelise petuskeemiga, mille korraldajad loodavad, et vastamata kõne saanud inimesed helistavad neile tagasi. „Õnneks on nende number EMT võrku jõudes kaduma läinud ja tegelikult pole neile võimalik tagasi helistada,” rääkis Sepp.

Sellise kõne saanud EMT kliente võib olla sadu või isegi ligi tuhat. Kõigil selle nädala tööpäevadel on sedasorti kõne saanud ka EMT klient Mariliis, kes püüdis enda sõnul ka tuvastamata numbrilt tulnud kõnet vastu võtta. „Telefon kutsus vaid ühe korra ja esimest kõnet ma vastu võtta ei jõudnud. Järgmisel päeval sain kõne vastu võtta ja sealt kostis vaid kinnist tooni,” rääkis Mariliis.

Ka tuhatkond Elisa klienti on selliseid kõnesid saanud. Ettevõtte suhtekorraldusjuhi Marika Raiski sõnul võib tegemist olla piraatkõnedega, mille vastu on juba nii Eestis kui ka mujal riikides võitlema hakatud.

Tõenäoliselt eemaldab välismaalt saabuva kõne tegija telefoninumbri juba mõni välisriigis asuv sideoperaator ja seda just klientide kaitsmise eesmärgil.

„Rahaline kohustus saab kliendile tekkida vaid juhul, kui klient tagasi helistab. Antud juhul pole see võimalik, sest helistaja a-number on puudu,” selgitas Raiski.

Kõne vastuvõtmine rahalist kulu kaasa ei too. Samuti pole kõne kaudu võimalik levitada viiruseid.