Valitsuskabinet kiitis tänasel nõupidamisel põhimõtteliselt heaks rahandusministri poolt esitatud 2009. aasta eelarve täiendavate tulude projekti ca 7,4 miljardi krooni ulatuses.

„Täna otsustati, et alates järgmise aasta 1. juulist tõstetakse maagaasi aktsiisimäära ning kaotatakse ära käibemaksuerisused, v.a. perioodikale, raamatutele ja ravimitele, mida hakatakse järgmisel aastal maksustama 9-protsendilise määraga,” teatas rahandusminister Ivari Padar pressiteenistuse vahendusel.

"Arutasime ministritega järgmise aasta eelarve tulude võimalusi ning kõne all oli kogu maksumuudatuste pakett," lisas rahandusminister.

Juba varasemate kabinetinõupidamiste kokkulepete kohaselt tõstetakse sõiduautode erisoodustuse määra 4000 kroonini, suurendatakse riigilõivude määrasid ning tõstetakse töötuskindlustusmaksu määra.

Samuti on juba varasemalt valitsuse istungil heaks kiidetud juriidilise isiku tulumaksu muudatuste aasta võrra edasilükkamine.

„Tänased otsused tähendavad, et rahandusministeeriumil on võimalik esitada tõsiseltvõetava ja tasakaalus eelarve eelnõu projekt järgmise nädala valitsuse istungile,” ütles Padar.

Kabineti nõupidamine jätkub homme pärast valitsuse istungit, kus tuleb arutlusele veel täiendavad tuluvõimalused, eelarve tervikpilt, ministeeriumide kulud ja lisataotluste mahu katmine.

Praeguse ajakava kohaselt esitatakse 2009. aasta eelarve eelnõu valitsuse istungile 18. septembril.