"Ma olen sügavalt veendunud, et me ei rikkunud riigihangete seadust," ütles Kann. Samuti kummutab ta laimu, nagu ta oleks riigi ja isikliku rahakoti segamini ajanud, lastes asutusel tasuda nii oma terviseuuringu kui fraki soetamise kulud, kirjutas Maaleht.

Kolmapäeval saatis Kann prokuratuurile avalduse palvega uurida riigi raha mittesihipärast kasutamist ning selle seost teadus- ja haridusministeeriumi ametnikega.

Jüri Kann ei ole esimene rektor, kes on olnud sunnitud ennetähtaegselt võimult lahkuma. Sarnaselt pidid ameti maha panema ka juuraprofessor Peeter Järvelaid ning kapten Jüri Lember.

Haridus- ja teadusminister allkirjastas möödunud nädalal käskkirja, millega ütles peamiselt kooli raha vale kasutamise tõttu üles Eesti mereakadeemia rektori Jüri Kanni töölepingu. Ministeeriumi teatel on töölepingu lõpetamise põhjuseks mereakadeemia rektori töökohustuste rikkumised, mille tuvastas ministeeriumi siseauditi osakond.

Rikkumised on valdavalt seotud rahaliste vahendite mitteõiguspärase ja ebaotstarbeka kasutamisega. Mereakadeemia on mitmete toimingutega sattunud vastuollu riigihangete seadusega ja riigieelarve seadusega.