Jah. Sest et tuleb välja, et ma olen sinna midagi kirja peale kirjutanud ja sealt hakkas mingi asi kooruma, aga mul üldse ei olnud meeles. Näen küll, et mina olen kirjutanud ja seda kirja näinud, aga täna küll... Ma siin ükspäev juba nägin seda. Absoluutselt ei meenu. Ei selle ümber olev mõttevärk ega kellega mida rääkisin.

Teie tegelesite VEB fondiga, allkirja andis Vahur Kraft. Kes olid kolmandad isikud, kellel võis olla ligipääs kirjale?

Eks neid inimesi ikka oli, kes teadsid neid igasugu arve. Ma ei tea, kes nad võisid olla. Ma ei saa 18 aastat hiljem tagantjärele kellelegi näpuga näidata ega ühtegi nime välja tuua, kellega seda teemat räägiti, kes rääkis.

Palju neid inimesi oli?

Ma räägin, et ma ei tea. Põhja-Eesti Panga rahvas ju teadis, sest seal olid kontod. Oleks see eile olnud, siis ma võiks öelda.

Vaevalt et Eesti Pangas oli see inimene sekretär, pigem ikka pangatöötaja, kes tundis asja?

Küllap siis.

Kas oli äkki võimalik selline asi, et kiri kirjutati Põhja-Eesti Pangas valmis, Eesti Pangas pandi sellele allkirjad?

Selline võimalus on olemas. Ma ei tea, kus oli see vene keelt kirjutav trükimasin.

Kes võiks VEB fondist rohkem teada?

Ei oska mina kedagi soovitada. Eks aeg on niipalju oma tööd teinud. Kes midagi teevad – igasugu asjad lähevad meelest ära, mida enne teinud oled. Ja millal see oli, millal mina seal viimati olin? Sellest on vist 18 aastat möödas. Palju ma tegelesin sellega 1996. aastal? Ega me väga palju sellega ei tegelenud, sest olin veendunud, et Venemaaga ei ole mõtet asja ajada, sealt niikuinii midagi ei saa.

Nagu näha, mõned mehed ikkagi said.

Kus on see must valgel? Seda on ainult öeldud, et on saanud. Aga kes selle raha sai siis?

Teie ei usu, et selle eest midagi saadi?

Ma usun, et midagi saadi, aga saamine tähendab, et peab olema ka paber, mille alusel pangast saadakse. See on leping, pangas tõestatud kontojääk.

Teie ja teised Eesti Pangaga seotud inimesed on öelnud, et need olid täiesti lootusetud nõuded. Ühispank tundis nende vastu küll huvi. Miks?

Tuleb Ühispanga käest küsida. Ju nemad teadsid rohkem kui meie või mina praegu.

Kas on põhjust arvata, et Ain Hanschmidt (Ühispanga eksjuht – toim) teadis midagi, mida teised ei teadnud?

Ma ju ei tea, mida teised teavad.

Teie olite ju Eesti Pangas selle fondi juures ja teie pidasite kõiki neid nõudeid lootusetuteks?

Mina küll, jah, sest mina ei uskunud, et Venemaalt midagi saab. Nad ju saatsid kogu aeg, et on külmutatud ja... Mulle meenub, et mõnes kirjas nad kirjutasid midagi sellist, et makske kõigepealt oma võlad ära ja siis vaatame, mis sellega saab. Sellepärast see kinni pandigi.

Inimesed tahavad praegu teada, kuhu raha kadus.

Mina ei ole mitte kellegi raha võtnud, pole kavatsenudki võtta ja pole mitte midagi selleks teinud, et keegi saaks varastada. Pole kellelegi andnud, pole kellegi käest võtnud.