Viru keskuse juht Ants Vasar rääkis Päevaleht Online’ile, et häire anti majale kell 10.01 ning umbes seitsme minutiga oli maja inimestest tühi. „Kui maja ära kontrollitakse – et keegi kuhugi sisse pole jäänud ja teenindajad ka väljas –, siis avatakse keskus uuesti,“ lisas Vasar.

Vasara sõnul oli tegu plaanipärase evakuatsiooniõppusega, mida korraldatakse igal aastal vähemalt korra. „Teeme ka väiksemaulatuslikke õppusi ja koolitusi,“ lisas ta. „Üks kord on koolitus kõigile töötajatele.“

Täna aeti inimesed välja ka bussiterminalist. „Inimesed on üldiselt mõistlikud, esimene reaktsioon on muidugi ehmatus, ei teata mida teha,“ rääkis Vasar, kelle sõnul hakkavad inimesed vaikselt õppustega harjuma. „Saavad aru, et see pole paha pärast.“

Esimestel õppuste korraldamise aastatel oli Vasara sõnul probleeme sellega, et inimesed ei tahtnud majast välja minna.

Tallinna autobussikoondise (TAK) suhtekorraldusjuht Sirje Roht kinnitas Päevaleht Online'ile, et bussigraafikut õppus suurt ei mõjutanud.

"Erakorralise olukorra skeemid on põhimõtteliselt juba varasemast välja töötatud, millistesse maapealsetesse peatustesse bussid terminali sulgemise korral suunatakse," märkis ta, et bussiliiklus suunati ümber ega saanud õppuse tõttu häiritud.