Nii tuleb jahedal või külmal ajal Moskva kohviku teise korruse restorani minnes jätta oma üleriided garderoobi. Palitu seljas, üles ei lasta, kuid selle alla jätmine maksab 10 krooni. Kellele see ei meeldi, võib jääda istuma allkorruse kohvikusse või minna mujale, kus üleriided on oodatud külalised.

Mõnigi populaarne hiina kiirtoidukoht küsib pisut enam raha neilt, kes toitu kaasa ostavad. Mujal maailmas antakse kaasaostjaile soodustust, sest nad ei hoia restoranis kohti kinni, nende lauda ei pea koristama ega nõusid pesema. Tallinnas aga tuleb näiteks Chopsticksist ja Asian Aromast toidu kojuviijal maksta kaks krooni iga karbi eest, millesse toitu pakitakse.

Salajane informatsioon

Chopsticksist öeldi selgituseks, et karbid tuleb ju firmal raha eest osta ja seetõttu ei saa neid tasuta jagada. Karbisoodustust ei saa ka see, kes ostab korraga suure hulga toitu, mis pakitakse suurde hulka karpidesse.

Kui Chopsticks annab küsijale kaasa vähemalt tasuta söömispulgad, siis Asian Aromas tuleb nendegi eest lisa maksta. Kohapeal sööjale on pulgad tasuta. Asian Aroma ettekandja ei osanud selgitada, miks see nii on – söömispulgad on igal juhul üks kord kasutamiseks, olgu kohapeal või kodus. Küll aga võib vähemalt Asian Aromasse minna oma karbiga ning lasta toit sinna pakkida.

Kuigi eestlase toidu kõrval on leib sama loomulik kui sidrun tee sees, leidub kohti, kus tuleb leiva eest lisa maksta. Ning mitte kroon või pool, nagu sööklates tihtipeale küsitakse, vaid viis või viisteist krooni.

Hotelli Central kohvikus Kompass saab viiekroonise leivaraha eest leiva peale määrida võide- või majoneesisegusid ning süüa nii mitu kuklit, kui isu on. Kristi Pärenson Kompassist ütles, et raha küsitaksegi selle eest, et inimene saab endale peaaegu terve võileiva valmis teha. Jääb mulje, et siis võiks ka maksta vaid klaasi mahla ja leiva eest ning nii kõhu võileibu täis süüa. Pärensoni sõnul ei saa kohvik ka seda keelata.

Palju on räägitud taksojuhtidest, kel on turistide jaoks teised tariifid kui linlastele. On aga ka selliseid kohti, kus öösel kehtivad kõrgemad hinnad kui päeval. Üks selliseid on Double Coffee, kus kella 23 ja 9 vahel lisatakse arvele kümme protsenti night service’i (öise teeninduse) eest. Ehkki mõni öine külastaja märkab seda alles siis, kui arve tuleb kopsakam, kui ta on oodanud, kinnitab kohviku turundusjuht, et sildid selle kohta on nii menüüs kui ka laudadel. Miks öised hinnad on kõrgemad kui päevased, on turundusjuht Kadri Akkermani sõnul salajane informatsioon, mida ei saa avaldada.