Businesia looja on Läänemaalt pärit, praegu Nõo reaalgümnaasiumis õppiv Aivo Paas, kellel mängu idee tekkis sügisvaheajal kodus igavledes. “Nii ma paar õhtut mõtlesin, et võiks midagi teha, ja kirjutasin vihikusse üles, milline mäng peaks olema,” kirjeldas Paas, kes võimalikult palju oma vaba aega programmeerimisega sisustab. Nagu Aivo Paas ise ütles, teatas ta mängust vaid ühele sõbrale ning sealt hakkas jutt mängust levima ning juba esimeste päevadega liitus kümnete kaupa uusi mängijaid. Praegu liitub mänguga juba ligi tuhat huvilist päevas.

Businesia mängijate keskmine vanus on 13-14 eluaastat. Tegija ise usub, et sellises vanuses kuluvad lihtsad mängud väga ära, sest aitavad luua ülevaatlikku pilti, kuidas ärimaailmas raha teenitakse ja kuidas sellest ilma jäädakse.

Eileõhtuse seisuga oli päevas üle 15 000 Businesia-mängija ning nädalas on pidevaid mängijaid juba üle 25 000. Kokku on registreerunuid üle 37 000 ning päevas lisandub üle 1000 mängija. See üllatab autorit, kuna ise ta seda kuskil reklaaminud ei ole. Mängus osalemine on kõigile tasuta.

Hetkel töötab mängu arendustiim juba selle kallal, et kohendada Businesiat teiste riikide mängijatele.