Advokaat Emma Kakosjan on otsustanud tasuta kaitsta Narvas repressioonide ohvriks langenud aidsiohvri perekonda.

”Üheksandal septembril matsid ema ja isa oma tütre, kaks päeva hiljem kirjutasid töökohas omal soovil lahkumisavalduse,” kirjeldab Kakosjan sündmuste käiku Narva esimese aidsiohvri peres. Tänaseks on lapselast kasvatavad ja jätkuvalt töötud vanavanemad otsustanud anda sisse hagid oma endise töö-andja, Narva leivatööstuse Alelis vastu, kus neid väidetavasti sunniti lahkumisavaldusi kirjutama.

”Kus on arstide eetika? Kuidas saadi leivatööstuses vahetult neiu surma järel teada, et tal oli aids? Info sai tulla üksnes haiglast,” arutleb Kakosjan.

Emma Kakosjan otsustas aidsiohvri pere kaitsmise tasuta oma õlule võtta kohe, kui Narva narkokeskusest talle ettepanek tehti. ”Tal on selline iseloom, võidelda õiguse, mitte raha pärast,” räägitakse narkokeskuses. Meenutatakse juhtumeid, kus Kakosjanilt tasuta abi saanud mammid on talle töötasuks toonud moose ja muid koduseid hõrgutisi, sest raha neil pole.

Kahe lapse ema ja vanaema, Jerevani ülikooli juristiharidusega Emma Kakosjan on võitnud mitu meditsiiniga seotud protsessi, töötanud uurijana miilitsas ja juristina Jaanilinnas.

Kakosjan loodab lähinädalatel Narva linnakohtusse viia aidsiohvri vanemate hagid, milles nad taotlevad koondamisotsuse tühistamist.