Tohveri sõnul ta suurte ja väikeste inimeste maailma joonega eraldada ei oska: "Raske on tõmmata piiri, kui vanalt hakkab inimene mõtlema armastusest, lähedusest ja teiste toetamisest. Kui nende tunnetega ringi käia ei suudeta, siis võib nii armastus kui teiste toetus sinu vastu pöörduda."

Nukuteatri reklaamijuht Kadri Pihelo usub, et etendus on jõukohane vahest 12-13-aastastele. Tamur Tohver seevastu oletab, et 9-aastane laps on küllalt küps etendusest aru saamaks. Just selles eas hakkab poiss end tüdrukutest suurepäraselt eristama ja teise poole vastu esmakordselt sügavamat huvi tundma. Küllap mõistab selles eas laps ka hüljatuse tunnet, millest etenduses samuti juttu tuleb.

"Prints Hamletit" lavastatakse 19. sajandil kogu Euroopas levinud kasper-teatri vormis. Kasper on sellises etenduses konkreetne tegelaskuju, kes hoolitseb hea võidulepääsu eest. Lavastuses on Kasper ja Mängukaru hüljatud nukud, kes püüavad lahendada õukonnas tekkivaid intriige ja segadust. Häid kavatsusi ellu viia alati ei õnnestu: "Meie loos püüavad kõik parimat, aga igaüks omal moel. Kui teisest hoolimine pole õigesti suunatud, ei jõua see pärale."

"Tuleval nädalal tahaksime juba lavale minna ja nukke käes hoida," plaanitseb lavastaja. Teatri töökodades käibki tihe töö. Nukumeistritel, mehaanikutel ja butafooril jagub tööd hiliste õhtutundideni. Hamleti-etendus on põnev ja mitmeplaaniline mitte ainult sisu, vaid ka erineva suurusega nukkude poolest. Siin on suur karumõmm, mis liigutab suud ja käppi ja ka väike sülemõmmik. Butafoor Luule Kangur teeb parasjagu hiigelsuurt nukku, mis on lavadekoratsiooni üks osa. Näitleja astub kaarja sirmi taha, pistab peanupu välja ja paistab nagu hiilglaslik kohvikannusoojendaja.

Tööaeg kaheksast 17-ni on Nukuteatri töökodades tundmatu. "Etenduse ajal siin kopsida ja saagida ei saa, majas peab olema vaikne, " selgitab mehaanik Arvid Paju. Hamleti-etenduse nukkude valmistamine on mehaanikatoast juba nihkunud nukuõmblejate laua taha. Staazhikas nukumeister Malle Baumann meisterdab parasjagu Kuningannale keret, tema noor kolleeg Riina Rosin õmbleb aga Ofeliale juukseid pähe. Lisaks põnevale välimusele peavad nukud ka ringreisiks sobima. Nimelt saab seda etendust ka koolidesse tellida.

"Prints Hamleti" esietendus on 7. aprillil.