Lõpp saabus kodulinna Tampere haiglas, kirjutab SL Õhtuleht.

Kuna rokkari neerud ei töötanud korralikult, pidi ta käima regulaarselt dialüüsiaparaadi all.

Suvises Iltalehti usutluses ütles Juice, et teda võib päästa vaid neerusiirdamine. Leskineni lähedane sõber, estraaditäht ja parlamendisaadik Mikko Alatalo ütles Ilta-Sanomatele, et ta käis viimati Juice juures teisipäeval. «Juice oli rõõmus, istus, kassid süles.» Sellele, et lõpp on lähedal, ei viidanud Alatalo sõnul miski. Lahku minnes mehed küll kaisutasid, mida nad tavaliselt ei teinud. «Jõud on läinud,» ohkab Alatalo murest murtuna. «Juice puudutas nii paljusid soomlasi, väga suurt rahvahulka.»

Juice ehk Pauli Matti Juhani Leskinen salvestas kümneid plaate, tema sulest on pärit mitu raamatut. 1994 kuulutati muusik aasta luuletajaks. Leski­neni on nimetatud Soome popmuusika üheks tähtsamaks sõnadeloojaks. Tema sõnad olid vaimukad, terased ja tihti ründavad. Ühes tuntumas hitis «Marilyn» (1974) kahetseb Juice Monroe abielu näitekirjanik Arthur Milleriga. «Ja kui kirjanik Arttu sul kraest krabas, kiskusin su seina pealt maha, sa tühine lipakas. Ja ma laulsin: «Marilyn, Marilyn, millal võtad pluusi ära? Marilyn, Marilyn, kas saan su ealeski tagasi?»» Leskineni tuntuimate lugude hulka kuuluvad ka «Viidestoista yö», «Syksyn sävel», «Rakkauden ammattilainen», «Norjalainen villapaita» ja «Ja luonas kai olla saan».»

Eestis tuntakse Leskineni ennekõike hitist «Eesti (On My Mind)», kus ta väljendab oma raugematut igatsust Eesti järele. Juicele omane iroonia: laulu salvestas ta 1983. aastal, ent esimest korda käis Eestis 1988. Vähemalt kinnitavad seda nii Rock Summeri korraldaja Jüri Makarov kui ka raadiohääl Erkki Berends. «Juice esinemine Rock Summeril on mul selgelt meeles,» ütleb Berends. «Ta ei aimanud, et teda ootab nii palju publikut. Pärast kirjeldas ta: «Nägin seda rahvamassi ja mul oli kohe paskat housussa.» Isegi temasugune rokilegend oli vapustatud.»

Äge ühiskonnakriitik oli eraelus hoopis teist masti mees. «Kohtusime Soomes stuudios – vaikne tore vennike,» ütleb Berends. «Hästi terav oli ta siis, kui oli vaja lajatada Kekkonenile, hiljem Koivistole.» Juice õdusat olekut mäletab ka Justamendi liige Jaan Elgula: «Eraelus ei olnud ta säärane anarhist nagu oma lauludes.» Tervis hakkas Juicel jukerdama juba 20 aastat tagasi. 1988 andis ägedalt tunda maks. Hiljem tunnistas laulja, et oli end nii vaimselt kui ka füüsiliselt viimse piirini ajanud ning viinast lohutust otsinud. Viimane kümmekond aastat ei lubanud tervis Juicel üldse juua. Kirglikuks suitsumeheks jäi ta siiski.

Juice töötas tõbesid trotsides surmani ning andis kontserte dialüüsis käikudest hoolimata.