Mind ennast huvitab hetke-kirest rohkem ühelt poolt see, kas mul üht või teist tehnoloogiat ka reaalselt kasutada õnnestub, ja teiselt poolt kaugem tulevik, mis pole veel tooteks muutunud ja millega ei kaasne ohjeldamatut marketingi-loba.

Sedapuhku otsustasin kõik CeBITil nähtu veebi kirja panna, sest kuuldavasti on traadita võrk igal pool äärmiselt in (rääkimata traadiga internetist, mida peaks sellist mastaapi üritusel lademetes olema) ning minul kena sülearvuti, mille abil peaksin suvalise uudise tekkimise hetkel suutma ka lugejateni tuua. Aga võta näpust, umbes nädal hiljem pidin veebi panema sellise teksti:

Nagu allolevast ilmneb, ei läinudki Petsil korda CeBITilt midagi mõistlikku ajaveebi toppida. Põhjuseks lihtsalt see, et maailma kõige suuremal arvutinäitusel ei suutnud keegi panna püsti normaalset netiühendust (olgu siis traadiga või traadita) vähemalt pressikeskuse ruumidesse (ja 3-4 kohast sisu saatmine oleks nõudnud, et ma iga natukese aja takka hot.ee toelt uue IP avamist FTP tarbeks nõuaksin).

Ühendus oli, aga kas (a) käis ainult üle proksi ja lubas ainult HTTPd, (b) käis üle ISDN sissehelistamise, vahetades IP-d ja võeti varsti maha, kuna läks absoluutselt umbe, (c) või oli suhteliselt normaalne, aga asus paviljonis number 13, mis tähendab ”all vasakul nurgas”, kuhu ma teps mitte iga natukese aja takka ei viitsinud kobida. Ahjah, oli veel (d) kohalik moblaprovaider MobilCom, kellel oli 200 wireless accesspointi messiplatsil, mille jaoks oli võimalik kusagilt vautšereid nuiata, aga need käisid püsti-pikali sellise tempoga, et mul tekkis akuutne merehaigus.

Lühidalt: ma ei riskiks selle aasta kuuma tehnoloogiat eriti tõsise näoga haipida, sest isegi Microsofti Steve Ballmer ennustas pressikonverentsil ajakirjanikele, et kõik see, mida mina iga päev kodus ja kohvikus kasutan ning mis suvel Barcelonas ühel Microsofti üritusel tuhandete kasutada oli, saab võimalikuks juba paari aasta pärast. Jajah, see, mida mina täna kasutan, saab võimalikuks kahe aasta pärast. Seega, vaatame siia juurde lihtsalt lahedaid värvilisi pilte ja kujutame ette, et need ongi reaalsus ;-)