Küti 17, Tallinn
Lahti E–P 10–19

Kui Lennusadama kohvik on seest sööklalik ja isegi kõle, siis selle avaral terrassil domineeriv puit, päike ja äsja lehte läinud puud muudavad selle õdusaks olesklemiskohaks, kust ei tahakski ära minna. Muidugi tekib kohe küsimus, miks siis merevaadet pole, kuid terrass vaatab näoga maismaa poole täiesti asjalikel põhjustel – nimelt on vesilennukite angaarid maailmas ainulaadne arhitektuurimälestis ning üldmuljet rikkumata sai terrassi tekitada vaid sissepääsu kohal asuvale katusele. Kuid nii hea köögi puhul polegi võib-olla vaja merest pilguga näkke otsida, nina taldrikus istumine on seal palju asjakohasem.

Sibulasupp Peipsi moodi (3.10), lillakas leemeke keedumunapuruga rokkis eelkõige maitseks lisatud köömnetega. Prantslased selle peale juba ei tuleks, nagu ka sellele, et sibulad võiksid supis hulpida täiesti karamellistamata, peaaegu pooltoorel kujul. Supi veinililla värv pärines Peipsi sibulate endi kenast purpursest toonist. Uhhaa (5.20) tundus pärast esimest ampsu tavalise kalasupina, aga see mulje läks ruttu üle – tegu on imemaitsva mahedamaitselise roaga, kus kala maitse tuleb esile just seetõttu, et maitseaineid on lisatud täpipealt õiges tagasihoidlikus koguses.

Hõrk Eesti ahven

Komandol oli õnne sattuda sündmuskohale just õigel hetkel – päeval, kui Lennusadamasse oli jõudnud saadetis värsket Eesti ahvenat, mille hõrk ja värske liha polnud veetnud sekunditki sügavkülmikus. Kihnu moodi keedetud ahven (4.20), mis puhkas koos värskete keedukartulitega pehmel rukolapadjal, oli rooga proovinud komandolase nädalamenüü toiduhitt. Hõrk taldrikutäis ei koormanud kõhtu ja kui valehäbi poleks kammitsenud, oleks hea meelega lauda tellitud veel teinegi portsjon. Tallekotlet (7.20) oli lihaküllane, lausa kodune. Sinna kõrvale serveeritud juustukaste veidi terav, porgandipläga aga teretulnud alternatiiv kartulipudrule. Tuleb aga märkida, et suurusega see kõhutäis ei hiilanud ja suurema kõhu täitmiseks on siin vaja ka eelrooga (milleks oli mitut sorti eestimaist kala 5.30) ja magustoitugi. Pajaroaks mooritud küüliku (8.80) liha luudelt ära ei kukkunud ja vajas järamiseks hambaid, maitsele polnud samal ajal midagi ette heita. Roast tegi naudingu sibulane küülikumahl, milles loom koos paari lõigu porgandiga hulpis. Lihasõpradele on selle roa liha-köögivilja vahekord kindlasti meelepärane, kuid tasakaalustatud toitumise tabeliga võrreldes oli too siiski selgemast selgem põrumine.

Magustoiduks võetud juustukoogi ja šokolaadikoogi (2.15) duelli võitis šokolaadikook, mis oli pehme, mahlane ja nii-nii šokolaadine, et selle küpsetaja on kindlasti pärit šokohoolikute paradiisist.

Teenindus aga oli abivalmis, naeratav, hoolitsev, kiire ja lausa huumorimeelega.
EdetabelChedi 20 | Sadhu 19 | Sfäär 19 | Papli 19 | Von Krahli aed 19 | oko 19 | Leib resto ja aed 19 | Korsaar 19 | Kukeke 19 |