Esimesed võttepäevad tõid kaamerate ette tegelased, kelle seas on nii noori kui juba tuntud näitlejaid.

“Helena” stsenarist Marko Lillemägi oli esimesi võttepäevi jälgimas ning toimuvaga rahul. “Teksti kirjutades tekib ikka kõhklusi, kas see näitlejate esituses ka tõepärane on; praegu tundub, et on ja väga huvitav paistab nende tõlgendamist jälgida,” rääkis ta. Stsenarist märkis, et näitlejaid nähes on tal edaspidi ilmselgelt lihtsam stsenaariumit jätkata. “Näiteks niipea, kui sai selgeks, et Viktooria rolli asub Laine Mägi, tekkis juba konkreetne tegelane, kelle osatäitmist ette kujutades hulga ideid sünnib,” lisas Lillemägi.

Seriaali peaosalist Helenat kehastav, värskelt Kõrgema lavakunstikooli lõpetanud Britta Vahur oli uusi kogemusi kirjeldades rahul. “Esimesed emotsioonid on positiivsed. Tore oli tuttavate näitlejatega kohtuda ja ka kogu seriaali meeskond jättis hea tunde,” ütles Britta Vahur.

Esimestel võttepäevadel osalesid veel Guido Kangur, Anti Kobin, Alo Kõrve, Kaie Mihkelson, Kristjan Sarv, Volli Arder ja Mari - Liis Lill.

“Helena” on lugu värskelt ülikooli lõpetanud noorest neiust - sisekujundajast Helenast, kelle elu suurimaks katsumuseks on kujunemas püüd pääseda oma isa kontrolli alt ning iseseisva elu alustamine. Noor sisekujundaja satub kahe maailma vahele – ühelt poolt piiravad teda saladustest kubiseva perekonna intriigid, teisalt avastab ta oma sõbra lihtsa ja hoolitseva kodu.

Õnnetu juhuse tahtel võhivõõra haiglavoodi kõrval seistes ja kohutavat saladust varjates tuleb Helenal mõista, et valedest läbi murdmiseks ei piisa vaid armastusest ja headusest Seriaali nimitegelasena asub Helena rolli Britta Vahur, tema edukat ja konkreetset isa Artur`it kehastab Guido Kangur, tagasihoidliku ema Anne osas on Kaie Mihkelson. Lisaks neile säravad värvikate osalistena Anti Kobin (kriminaalse hoiakuga rikkast perest pärit Andris), Kristjan Sarv (automehhaanik Raul, kes maalt linna tulnud ja peab üleval kaht õde), Volli Arder (Rauli tuulepeast sõber Timo), Lee Trei (Rauli elunautlejast ja mootorrattaid armastav vanem õde Birgit), Inga Salurand (Rauli tark ja arukas noorem õde Triin), Mari-Liis Lill (Arturi hilisteismeline orvuks jäänud vennatütar Klaire, kes elab Arturi hoole all), Laine Mägi (Klaire`i vanatüdrukust hooldajanna Viktooria, kes seniilsuse katte all intriige punub), Alo Kõrve (kahtlase taustaga Gert).

TV3 uue argiõhtuseriaali “Helena” tootjaks on BEC. Peaprodutsendiks Raivo Suviste, tegevprodutsendiks Jüri Jaanus; lavastajaks Vilja Palm, 2.režissööriks Martin Korjus, juhtoperaatoriks Jüri Suurevälja, kunstnikuks Tiina Alver, stilistiks Triinu Jalakas.