Baltic Panel Group OÜd esindanud vandeadvokaat Erki Kergandberg märkis, et pankrotistumise on suures osas tinginud probleemid Itaalia firmalt Angelo Cremona ostetud praakseadmetega, mis pole võimaldanud äriplaanis kavandatud kujul täisvõimsusega vineeri tootma hakata, kirjutas Nädaline.

„Kuna seadmed on puudulikud, siis ei ole tehas maksimaalsel võimsusel kunagi tööle saanud hakata, on tootmisseisakuid. Samas on firmal tekkinud raskusi, mida ei ole suudetud lahendada," kommenteeris võlgniku esindaja ning palus kohtul pankrot välja kuulutada.

Kohila vineerivabriku pankrotihalduriks määratud Andres Hermeti sõnul on ettevõtte suur kahjum püsinud kolm aastat (eelmisel, 2007. aastal näiteks 66 miljonit krooni).

„Firma pangakontod on praktiliselt tühjad, kohustused võlausaldajate, maksuameti ning kommunaalkulude näol on väga suured. Koos kõigi tasumata maksekohustustega ulatub Baltic Panel Group‘i võlakoorem 84 miljoni kroonini," märkis Hermet ning lisas, et osa vabriku töötajaid on töövaidluskomisjonile esitanud kaebuse saamata jäänud töötasu väljamõistmiseks.