Sotsiaalministeeriumis on käsil projekt asutusesisese viida-süsteemi väljatöötamiseks. Projekti eesmärk on paigutada korrustele teemakohased viidad, kus lisaks korrusenumbrile oleks kirjas korruse spetsiaalne nimetus, mis teeks ministeeriumis orienteerumise senisest kergemaks.

“Kuna ministeeriumi puhul on tegu elurõõmsa, avatud olemuse ja suurte trepikodadega hoonega, siis peaksid sealsed sildid aitama kaasa sellele, et hoones oleks lihtne ja lõbus orineteeruda,” ütles ministeeriumi kantsler Maarja Mändmaa.

Idee lisaks numbrile igale korrusele ka nimi anda on Mändmaa sõnul juba mitu aastat vana. Kui ministeeriumis paar aastat tagasi ümberkorraldusi tehti, leiti, et vana kujundusega sildid on aegunud ja need tuleks uute vastu välja vahetada. Varem puudus selleks raha.

Nüüd on projekt lõpuks käima lükatud ja välja valitud võimalikud variandid kuuele korrusele ja keldrile. Peale selle tahetakse kontseptsiooni kinnistamiseks nimed anda ka seni numbreid kandnud koosolekusaalidele.

Nimed seotud korruse värviga

Nimevariantide suhtes võisid kaasa rääkida kõik ministeeriumi töötajad. Olulisim tegur, mida nimede väljapakkumisel arvesse võeti, oli korruse värv. Seega on pakutavad variandid järgmised: Mere tee esimesele korrusele, Päikese puiestee teisele, viiendale Roosi põik ja kuuendale Kosmos.

Kolmanda ja neljanda korruse nimetused on veel lahtised. Kaalumisel on Apelsini avenüü või Porgandi promenaad kolmandale korrusele ja Roheline miil või Õuna tänav neljandale. Kuna keldrikorrus on maaalune, saab selle nimeks Metroo. Keldrikorrusel asuv ministeeriumi söökla võiks Mändmaa sõnul tulevikus näiteks Toitlustusvaguni nime kanda.

Kogu projektiga tahetakse valmis saada hiljemalt selle aasta lõpuks. Praegu on võimalikud variandid saadetud ülevaatamiseks ministeeriumi sisekujundajale ja disainerile, kellega koostöös tehakse lõplik otsus.