Rocca al Mare ja Tallinna Rahvusvahelises Koolis õppivate võidutöö autorite filmi tegi kujundlikult väga veenvalt selgeks, et igal nädalal sööb Eesti inimene koos toiduga ära plastpudeli korgi suuruse koguse mikroplasti.

Publikupreemia sai filmihäkil Tallinna Rahvusvahelise Kooli õpilase Sam Bakhtini (15) film „Kõik pole nii roosiline“, mis kirjeldab rahvusvahelise lilleäri suurt ökoloogilist jalajälge.

Žüriis keskkonnaorganisatsiooni Fridays for Future esindanud Nadya Tjuška sõnul on see tugev film, mis kombineerib edukalt dokumentaal- ja kunstilisi kaadreid. „Selle filmi autor on teinud head kriitilist uurimistööd ning filmile lisab ehtsust ja usutavust režissööri enda kaadritagune hääl,“ sõnas Tjuška. Kuna enamus lõikelilli veetakse Eestisse Aafrika riikidest lennukitega, siis kaasneb lilleäriga tõsine keskkonnareostus. Bakhtin jutustab sellest läbi poeetiliste kaadrite.

Kolmanda koha pälvis filmihäkil VHK õpilase Marie Tepparti „Tarbija“ ning neljanda koha Tallinna Linnamäe Vene Lütseumi õpilaste Georg Kallase ja Denis Vinokurovi „Globaalne soojenemine“

Filmihäki korraldas ning auhinnad pani välja Saksa Liitvabariigi saatkond.

Filmihäkil „Kas mina päästan maailma?“ osalesid üheksa kooli õpilased. Töötubades õpetasid noori filme tegema režissöörid ja Kinomaja Filmikooli asutajad Eva Kübar ja Liina Särkinen ning operaator Ivo Panasyuk.