Need plaanid koostati 2021. aasta suvel ja sügisel Venemaa presidendi administratsioonis piiriülese koostöö valitsuses (PKV). Seejuures oli PKV-l vaba voli küsida plaanide koostamiseks otsest sisendit Venemaa kolmelt peamiselt luureasutuselt ehk FSB-lt, SVR-ilt ja GRU-lt ning ka Venemaa kindralstaabilt. PKV on asutus, mille töötajad on Venemaa eri luureasutuste taustaga. Selle eesmärk ei ole sugugi edendada piiriülest koostööd, vaid justnimelt töötada välja plaanid, kuidas Venemaalt lääne poole jäävates naaberriikides hoida või tuua võimule endale sobivad poliitilised jõud, „kaitsta“ vene keele ja haridusega seotud õiguseid, õõnestada lääne- ja NATO-meelsust.

Näiteks Eestit puudutavas põhidokumendis nimetatakse esimese suure eesmärgina „rajada kahepoolsed pragmaatilised suhted, mis põhinevad Venemaa föderatsiooni majanduslikel huvidel, kaasmaalaste olukorral ja vene keele staatusel Eesti vabariigis“.

Kohe järgmisena tuuakse esile tingimuste loomine, et „nõrgendada lääneriikide mõju sõjalis-poliitilises, kaubandus-majanduslikus ja humanitaarsfääris“ ning „töötada vastu venevastaste Eesti poliitiliste jõudude püüetele võltsida ajalugu“.

Ning veel kaks üldist eesmärki puudutavad Eesti vabariigi Venemaa-vastase tegevuse diskrediteerimist postsovetlikus ruumis – eelkõige idapartnerluse programmi raames – ja Venemaa föderatsioonist positiivse kuvandi loomist. Eesmärk on nõrgestada Eestis russofoobseid tundeid ja võimendada euroskepsist.

„Loomulikult peame sellistele plaanidele pöörama tõsist tähelepanu,“ ütles kaitsepolitsei peadirektori asetäitja Aleksander Toots, kui Eesti Päevaleht näitas talle neid dokumente. „Aga me peame ka aru saama, millisest ajalisest hetkest need pärinevad ja me ei tohi [oma töös] juhinduda ainult dokumentidest, sest need võivad teadlikult eksitada tegelike eesmärkide tõsiselt võetavuse osas,“ lisas ta.

„See tähendab, et me peame hindama tegelikke märke: kas me näeme, et nad viivad selliseid eesmärke ellu. Või on osad nende strateegilised eesmärgid juba muutunud asjaolude tõttu aegunud. Kui me näeme, et neid plaane viiakse ka päriselt ellu, peame tegema kõik, et sellele pidur peale panna.“

Et kaitsta meile dokumendid andnud allikat, ei saa me dokumenti täismahus avaldada, küll aga saame seal seisvat täpselt tsiteerida. Strateegilised eesmärgid on Vladimir Putini kahe aasta taguse ukaasi järgi jaotatud kolme peatükki: esiteks poliitilised, sõjalised, sõjalis-tehnilised ja julgeolekualased eesmärgid; seejärel kaubandus ja majandus ning kolmandaks humanitaarsed ehk ühiskondlikud eesmärgid. Kõik peatükid on omakorda jagatud kolmeks ajaliseks vaheetapiks: lühiajalised (2022. aastaks), keskpikad (2025. aastaks) ja pikaajalised (2030. aastaks) eesmärgid.

Näiteks lühiajaliste poliitiliste eesmärkidena plaanitakse luua Eesti ühiskonnas ning poliitilise ja sõjalise eliidi seas venesõbralikud meeleolud, piirata rahvuslikult meelestatud jõudude mõju ning luua uued avalikud ühendused ja MTÜ-d, mis propageerivad koostööd Venemaaga.

Ehkki strateegiadokument ei kirjuta spetsiifiliselt lahti, kuidas püüavad venelased konkreetseid eesmärke saavutada, siis venesõbralike meeleolude ja poliitiliste mõjugruppide loomise puhul ei tule neid märke kaugelt otsida. Hiljutistel valimistel jäi Ida-Virumaal kandideerinud Moskva-meelse Koos/Vmeste liikumise juhil Aivo Petersonil parlamenti pääsemisest puudu küll umbes 900 häält, ent tema kogutud pea 4000 häält oli Mihhail Stalnuhhini järel piirkonnas teine tulemus. Liikumine tegi kokkuvõttes nii hea tulemuse, et pääses järgmiseks neljaks aastaks riigi toetuse peale.

Seejuures sai Peterson tuge just Venemaalt, sest astus vahetult enne valimisi üles nii okupeeritud Donbassis kui ka Kagu-Ukrainas Mariupolis. Valimispäeval esines ta aga kurikuulsa propagandisti Vladimir Solovjovi telesõus.

Ehkki Peterson viibib praegu riigivastase suhte loomise kahtlustusega vahi all, näitab tema valimistulemus, et sellistel seisukohtadel on teatud piirkondades kandepinda küll. Mäletatavasti teenis üksikkandidaadina Ida-Virumaal kandideerinud Mihhail Stalnuhhin, kes samuti on tuntud venemeelsete väljaütlemiste poolest, Petersonist enamgi hääli ja jäi riigikogust veel napimalt välja. Järgmise aasta sügisel toimuvatel kohalikel valimistel saavad aga praeguse seisu järgi hääle anda ka kodakondsuseta inimesed.

Ühe silmatorkava eesmärgina nimetatakse dokumendis vastutegevust Eesti püüetele „kasvatada Vene regioonides separatistlikke meeleolusid, luua vastavad meeleolud Venemaal elavate soome-ugri rahvaste esindajate seas“.

Keskpikkade eesmärkide seas on aga kujundada Eestis avalikku arvamust nii, et NATO kohalolu ei soovitaks. Samuti on eesmärk „luua Eesti poliitilises, sõjaväe- ja ärieliidis stabiilsed venemeelsed mõjugrupid“.

„Balti paberid“

Eesti Päevaleht sai need dokumendid enda valdusesse koos kolleegidega, kelleks on Rootsi ajaleht Expressen, Dossieri uuriva ajakirjanduse keskus, Re:Baltica uuriva ajakirjanduse keskus (Läti), Poola ja Visegrádi riikide uurivad väljaanded Frontstory ja VSquare, Leedu rahvusringhääling, Saksamaa ajaleht Süddeutsche Zeitung ning ringhäälinguvõrgud WDR ja NDR ning Ukraina väljaanne Kyiv Independent. Need pärinevad samast sarjast nagu ka dokumendid, mille põhjal avaldasime veebruaris ja märtsis artiklid Venemaa plaanist, kuidas neelata alla Valgevene ja kuidas pöörata Moldova tagasi venemeelsele teele.

Ka NATO-vastaste meeleolude kujundamise avastamiseks ei pea kaugele ajalukku vaatama. Näiteks võimendavad Vene propagandakanalid ja suhtlusäpi Telegram venekeelsed grupid hoogsalt kõike, mis puudutab Nursipalu ja Soodla harjutusväljade laiendamist.

Alles eelmisel nädalal avaldas tuntud propagandaportaal Baltija sama tuntud propagandisti Oleg Bessedini aruteluvideo, kus sellesama KOOS liikumise esindajad Julia Smoli, Igor Hopp ja Sandra Sirge räägivad harjutusväljade laiendamisest hirmujutte.

„Õppused hakkavad toimuma nii, et HIMARS-id lendavad Nursipalust Soodlasse ja tagasi. Loodan, et ükski HIMARS ei maandu kuskile valesse kohta, kuid kõik on võimalik,“ ütles Smoli ja lisas: „2023. aasta on, mulle tundub, viimane iseseisvusaasta. Ja mul on väga valus sellepärast.“

„Soodla elanike sõnul hakatakse seal [Soodlas] välja töötama taktikalisi relvi. See tähendab raskemetalle, seal on palju järvi. 60% oma veest saab Ülemiste järv just Soodlast. Kas te saate aru, mida me hakkame jooma? Ja milliseid haigusi hakkame põdema?“ külvab ta juba sõna otseses mõttes paanikat.

Pikaajalisteks (2030. aastaks) eesmärkideks seadis Kreml „taastada Venemaa föderatsiooni ja Eesti vabariigi suhted“, „toetada Eesti-Vene suhteid arendada soovivate poliitikute pealekasvu“, saavutada olukord, kus „venekeelset elanikkonda Eestis ei diskrimineeritaks“, ja toetada venemeelseid mõjugruppe ja suurendada nende efektiivsust.

Mõjutus äri kaudu

Üks huvitavamaid – ning vähemalt teatud ulatuses ka kõige rohkem aegunud – peatükke puudutab seda, kuidas Venemaa plaanib Eestit mõjutada majanduse, kaubanduse ja ettevõtjate kaudu. Näiteks oli neil kiire eesmärk kasvatada Venemaa eksporti ja kahepoolset kaubavahetust. Samuti meelitada eelkõige piiriäärsetes regioonides Eesti otseinvesteeringuid just Venemaad huvitavates valdkondades, nagu põlevkivikeemia ja roheenergia.

Dokumentide päritolu ja taustaga hästi kursis olev Euroopa luureametnik lausus, et väga tõenäoliselt ei olnud nende koostajad kursis sellega, et peagi alustatakse sissetungi Ukrainasse. Venekeelne BBC on kirjutanud, et Putini administratsiooni asepresident Dmitri Kozak, kellele piiriülese koostöö valitsus otseselt allub, oli Ukraina sõjale vastu ja kaotas seetõttu Putini soosingu.

Aleksander Toots seda juttu ei usu, öeldes, et senikaua kuni Kozak püsib ametis, pole põhjust mõjuvõimu kaotamist eeldada. „Kozak julgeb Putinile vastanduda. Juhi jaoks võib selline inimene olla ühest küljest ebamugav, ent teisalt on see väga kasulik, sest su kõrval on adekvaatne inimene, kes julgeb välja öelda, kui mingi plaan tegelikult ei tööta.“

Üks dokumendiga kursis olev luureallikas lausus, et tõenäoliselt on sõjast tingitud olukorramuutus sundinud Kremlit ka Balti riike puudutavaid plaane teatud osas ümber vaatama.

Ka Toots lausus, et dokumentide koostajatel ei olnud tõenäoliselt aimu, et elu võtab peatselt täiesti teise pöörde. „Näiteks on neil eesmärk suurendada 2022. aastaks eksporti Eestisse, aga eelmisel suvel otsustas Venemaa ise, et sulgeb veokitele Narva-Jaanilinna silla. Kuidas saad sa kasvatada eksporti, kui sa sulged selle peamise kanali?“

Järgmised kaks punkti näevad ette aga konkreetselt Eesti ettevõtjate kaudu riigi poliitika mõjutamist. „Töö Eesti ärimeestega, et selgitada Venemaa föderatsiooni valmidust avada neile Venemaa turg eeldusel, et Tallinn korrigeerib oma Moskva-poliitikat,“ seisab ühes sellises punktis. Teises aga: püsivate venemeelsete mõjugruppide loomine Eesti majanduslikus eliidis.

„Ettevõtjad on kõige lihtsamini haavatav ja mõjutatav grupp. Kui poliitikul saavad hääled ja võim otsa, ei ole tal enam midagi. Aga nii kaua kui ärimeestel on raha, üritavad nad [poliitikat] enda huvides mõjutada,“ selgitas neid punkte Toots. Ta meenutas, et Venemaa on sama taktikat kasutanud pikalt ja muu hulgas nii Ukrainas kui ka niinimetatud Luhanski ja Donetski rahvavabariikides.

„Strateegilise plaanina on need dokumendid väga nutikad. Kui sa tahad oma vastase üle mängida, siis seo ta endaga: majanduslikult, kaubanduslikult, kultuuriliselt,“ ütles Toots.

Plaanist õhkub fantastikat ja bluffi

Sellegipoolest tõi Toots esile, et plaanis on ka üksjagu fantastikat, mis ei ole kunagi määratud täituma – seda teavad tõenäoliselt ka selle autorid. Ta tõi näiteks nii-öelda militariseerimist ja NATO siinset kohalolu puudutavad eesmärgid. „Militariseerimine on peegel-käitumine. Kui su naaber teisel pool piiri ehitab üles oma sõjaväelist kohalolu, siis on loomulik, et meie teeme sama. Kui Venemaa tõesti tahaks, et Eestis oleks vähem sõjaväelist kohalolu, siis peaks ta lõpetama oma agressiooni ja agressiivsuse.“

Kui Venemaa tõesti tahaks, et Eestis oleks vähem sõjaväelist kohalolu, siis peaks ta lõpetama oma agressiooni ja agressiivsuse.

Aleksander Toots, kapo peadirektori asetäitja

Toots lausus ka, et plaanidest õhkub venelastele omast bluffi. „Teades, kuidas Vene režiim töötab, siis ma võin öelda, et nende töötajatel on komme oma ülemustele valetada, sest ülemustele ei meeldi saada ilustamata olukorraülevaateid. Kui sa esitad neile ilustatud lugusid, elad illusioonis. Vene süsteem on lihtsalt blufile üles ehitatud. Need üksikud, kes üritavad edasi anda tegelikku pilti, süüakse süsteemist mentaalselt välja.“

Niinimetatud humanitaarvaldkonnas püstitatud eesmärgid sisaldavad muu hulgas Vene kultuuri propageerimist, Eestis venekeelse hariduse säilitamist (siin paistab, et rong on nüüdseks samuti lahkunud), Vene kultuurilise kohalolu võimendamist, aga ka „andekate vene keelt kõnelevate noorte harimist Venemaa ülikoolides“.

Keskpika eesmärgina nimetatakse Venemaa föderatsioonile soodsa informatsioonilise fooni loomist Eestis, sihitud tööd kultuuriringkondade ja kodanikuühiskonna esindajatega, kes suhtuvad Venemaasse pragmaatiliselt. Pikkade eesmärkidena nimetatakse muu hulgas nii Venemaa meedia ja informatsioonilise mõju tugevdamist Eestis kui ka monumentide säilitamist ning ühist lähenemist ajaloo tõlgendamises.

Ühe teise Euroopa riigi luureallikas kirjeldas Venemaa presidendi administratsiooni kui omamoodi mõttekoda, mis otsustab selliste strateegiadokumentide loomise kõrval ka valeinfo kampaaniate korraldamise üle.

„[Niinimetatud] „Balti paberid“ ei ole niivõrd neis riikides mõjuvõimu saavutamiseks, vaid pigem ohjeldamisplaan, mille eesmärk on hoida ära Venemaa mõju edasine kahanemine,“ lausus see allikas, kelle sõnul usub üksnes väike osa Vene poliitilist juhtkonda, et Balti riigid saab „tuua tagasi“.

„Venemaa plaanid, kuidas hankida Eesti, Läti ja Leedu üle mõjuvõimu, meenutavad mulle, miks nende riikide NATO liikmeks saamine oli nii hea mõte,“ ütles USA endine asevälisminister Daniel Fried, kelle vastutusalas olid Euroopa- ja Euraasia-teemad. „Kui Balti riigid ei kuuluks NATO-sse, oleks Venemaa neisse praeguseks juba sisse tunginud. NATO liikmete puhul ei jää Venemaal Baltimaades aga muud üle, kui tegeleda odava poliitilise intrigeerimisega.“

Läti ja Leedu puhul on mõned erisused

Kuigi suures osas on Kremli mõjutusplaanid Lätis ja Leedus sarnased sellega, mida idanaaber soovib teha Eestis, siis mõningaid erisusi ikkagi on. Nii Läti kui ka Leedu puhul tuuakse eraldi esile plaan „takistada neisse riikidesse NATO baaside loomine“. Läti puhul on kirjas vene keele riigikeeleks tegemine ja mõjutustegevus regionaalsete formaatide kaudu, näiteks Läänemeremaade nõukogus. Samuti nägi plaan ette luua 2025. aastaks Lätisse Venemaa välisesinduse juurde kool, mis „aitaks tugevdada vene keele, kultuuri, kirjanduse ja hariduse positsiooni“.

Nii Läti kui ka Leedu puhul tuuakse eraldi esile plaan „takistada neisse riikidesse NATO baaside loomine“.

Leedu plaan on Eesti ja Lätiga võrreldes rohkem sõjaline. Muu hulgas nähakse selles ette Leedusse keskmaa õhutõrje ja/või raketikaitsesüsteemi viimise takistamist ning NATO üksuste kohalolu ja vastavate õppuste ulatuse vähendamist. Eraldi on nimetatud vajadus piirata Leedu tegevust Venemaa opositsiooni toetamisel.

Leedu riiklik julgeolekuteenistus VSD lausus kirjalikus kommentaaris, et õhukaitseteema on venelastele oluline eelkõige seetõttu, et neil säiliks võimalus ennast sõjaähvardusel kehtestada. Nad tõid esile, et Ukrainas peetav sõda on juba Kaliningradi piirkonda sõjaliselt nõrgendanud. „Iga muutus sõjalises tasakaalus on ülisuure tähtsusega. Kreml hindab, et kui Leedus asuvad õhu- ja/või raketitõrjesüsteemid, kahaneb Venemaa sõjaline üleolek piirkonnas märkimisväärselt ja sellega koos vähenevad ka võimalused mõjutada Leedu otsuseid sõjalise jõu survel.“

„Venemaa algatatud sõda on küll vähendanud Venemaa võimalusi korraldada Lätis mõjuoperatsioone, ent Venemaa eesmärk on endiselt suurendada oma mõju välismaal, Lätis ja Balti riikides. Nende praegused eesmärgid on lõhestada Läti ühiskonda nii palju kui võimalik, võimendada inimese ja riigivõimude vahel pingeid ja rahulolematust ning tekitada lääneriikides vastandumist, mis takistaks lääne ühist otsustusvõimet,“ kommenteeris Läti põhiseaduse kaitse büroo ehk nende välis- ja vastuluureteenistus SAB.

Seda Venemaa kardab: desünkroniseerimine ja NATO oivakeskused

Kõige tavapärase kõrval – NATO kohalolu, sanktsioonide kehtestamine, väidetav ajaloo võltsimine ning Balti riikides vene keele, kultuuri ja hariduse alla surumine – paistab dokumentidest, milles on loetletud ohte Venemaale, silma kaks. Need on NATO oivakeskused Tallinnas ja Riias ning see, kui Balti riigid lahkuvad BRELL-i elektrisüsteemide ühendusest.

BRELL tähendab Valgevene, Venemaa, Eesti, Läti ja Leedu ühist elektrisüsteemi. Balti riigid otsustasid aga juba mitu aastat tagasi, et alustavad mahukaid ettevalmistusi, et ennast nii-öelda Vene süsteemist lahti ühendada ja liituda Mandri-Euroopa sagedusalaga.

Eestis läheb kogu projekt kokku maksma 350 miljonit eurot ja sisaldab muu hulgas Narvast Lätti jooksvate kõrgepingeliinide täielikku renoveerimist. Vene süsteemist lahti ühendamine on plaanitud 2025. aasta lõpuks, ent praegu käivad läbirääkimised, kas seda on võimalik teha kiiremini.

Selle aja jooksul eksisteerib aga oht, et Venemaa võib Balti riikide saboteerimiseks meid hoopis ise BRELL-ist lahti ühendada. Halvima stsenaariumi korral võib see kaasa tuua ulatuslikud elektrikatkestused kogu Balti riikides.

„Täna on Balti elektrisüsteem märgatavalt paremini valmis erakorraliseks eraldumiseks Venemaa elektrisüsteemist, kui näiteks 2022. aasta sügisel. Homme oleme veel paremini valmis kui täna,“ ütles Eleringi juhatuse liige ja tulevane juhatuse esimees Kalle Kilk. Kui Venemaa peaks meid erakorraliselt eraldama, oleme Kilgi sõnul tehniliselt ja juriidiliselt võimelised tundide jooksul ennast Mandri-Euroopa elektrisüsteemiga liitma.

Oht hoopis Venemaa jaoks

Nüüd aga sai kinnitust, et eraldumist näeb ohuna hoopiski Venemaa ja see võib ka olla põhjus, miks nad on varem plaanitud Kaliningradi eraldumiskatse ära jätnud. „Elektrisüsteemi vaates on Venemaa föderatsiooni jaoks kõige suurem risk Kaliningradi oblasti elektrisüsteemi talitus. Väikest süsteemi on keerukas ja kallis eraldi stabiilselt töös hoida,“ selgitas Kiik.

„Suur elektrisüsteem kümnete tuhandete generaatoritega tagab kindlustunde, et kui ühe elektrijaamaga midagi juhtub, ei pane tarbijad seda isegi tähele. Kui on vaja süsteemi aastaid töös hoida 2–3 elektrijaamaga, siis on see hoopis teistsugune väljakutse. Ja ei ole lõpuni kindel, et Kaliningradis saadakse selle ülesandega hakkama,“ lisas ta.

Leedu tegi eralduskatse Venemaa elektrisüsteemist alles möödunud nädalavahetusel. Nende energeetikaminister Dainius Kreivys lausus, et Eesti ja Läti on seni millegipärast keeldunud nende katsetega ühinemast. „Nad ütlesid, et tahavad teha ainult ühe katse 2025. aasta lõpus,“ sõnas Kreivys.

Ministri sõnul näeb Leedu ennast Balti riikide desünkroniseerimisprotsessi juhina, kes algatas kogu selle plaani ja kellel on 70% vajalikku infrastruktuuri juba olemas. „Meie plaan on sünkroniseerida meie võrk Rootsiga palju kiiremini. See võiks juhtuda juba 2024. aasta alguses.“

Venelased näevad ohuna ka Tallinnas tegutsevat NATO küberkaitsekoostöö keskust ja Riias asuvat NATO strateegilise kommunikatsiooni keskust, ehkki kumbki neist ei ole sõjaline asutus ning neis tehakse pigem teadust.

NATO StratComi peadirektor Jānis Sārts seda üllatavaks ei pea. „Enne täiemahulise invasiooni algust viitas Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu korduvalt, et StratCom ja Tallinna küberkaitsekeskus on Venemaa suurimad ohud,“ lausus Sārts.

Ta pidas sellise hirmu põhjuseks asjaolu, et StratCom on üks juhtivaid keskuseid, mis uurib Venemaa tegevust ja kuidas sellele vastata. „See dokument tõestab taas, et kognitiivne ruum on üks Venemaa sõjapidamise vahendeid. Meil ei ole küll operatiivset rolli, aga demokraatia võlu seisneb selles, et pelgalt teatud asjadest avatult rääkides saame saavutada tulemusi.“

Balti riikide peaministrid: üllatust pole

Tutvustasime Venemaa strateegiliste huvide dokumente Balti riikide peaministritele ja palusime neil anda oma hinnangud.

Kaja Kallas, Eesti peaminister

Kaja Kallas

Nii Eesti kui ka meie liitlased ja partnerid on ammu olnud teadlikud Venemaa huvist kasutada hübriidsõjataktikat, et saavutada oma eesmärke ning suruda teistele riikidele peale oma mõju. See on osa Venemaa klassikalisest käsiraamatust, mille mitmed taktikad on üle võetud otse KGB-st.

Ei ole üllatav, et Kreml üritab demokraatlike riike rünnata, õõnestades valimisi, muutes korruptsiooni relvaks, levitades valeinfot ja õõnestades liitlaste vahelist üksust. Kõige olulisem on olla sellest teadlik ja selleks valmis.

Me tunneme oma naabrit. Meie ülesanne on järjepidevalt jagada oma teadmisi Venemaa tegevusest, kasvatada kestlikkust ja seista Venemaa otseste ja kaudsete mõjuoperatsioonide vastu. Oleme pidanud igasuguse ohu – sealhulgas hübriidohtude – vastu seismiseks tugevdama oma kaitsevõimet. Ja samuti on oluline arutada nende teemade üle avalikult.

Krišjānis Kariņš, Läti peaminister

Krisjanis Kariņš

Läti on seisnud vastastikku Venemaa ihaga tugevdada ja laiendada oma mõju naaberriikides alates meie iseseisvuse taastamisest. Läti hoiak Venemaa välispoliitika ja nende initsiatiivide osas on endiselt realistlik. Rahvusvahelisel tasemel toetab ja propageerib Läti aktiivselt Venemaa isoleerimist.

Ingrida Šimonytė, Leedu peaminister

Ingrida Šimonytė

Pean ütlema, et need eesmärgid, mis siit dokumentidest vastu vaatavad, ei ole üllatavad. Kõik, mis puudutab energeetikat, ühiskondlikke teemasid, rahvusvähemusi ja nende õigusi, on see, mida sa ka eeldaks, et neis dokumentides on kirjas. Arvestades, et Ukraina sõda muutis kõike, on paljugi neist plaanidest muutunud tähtsusetuks.

Energeetika-sõltumatuses ja -julgeolekus teeme kõik mis võimalik, et muutuda nii pea kui võimalik Venemaast täiesti sõltumatuks. Venemaa elektrit me enam ei osta, aga Balti riikide elektrivõrgud on endiselt nendega ühendatud. Üritame nüüd tegeleda tehniliste lahendustega, et Venemaa võrgust nii kiiresti kui võimalik ennast lahti ühendada.