Töö järgmise aasta riigieelarvega on täies hoos ning valikud väga valusaks kujunemas. Kui sul on küsimusi ministrile järgmise aasta riigieelarve kohta, siis täna on see võimalus. Selleks esita oma küsimus selle loo kommentaariumisse.

Rahandusminister Võrklaev vastab parimatele neist homme kell 13 siinsamas algavas online-intervjuus.

Rahandusminister Mart Võrklaev on esitanud väga tugeva seisukoha kärbete olulisusest, et riigirahandus taas tasakaalu viia. Lisaks on Võrklaev esitanud toetust kaubandus-tööstuskoja ettepanekule vähendada kulude kokkuhoiuks ametnike arvu ning avaliku sektori töötajate palga külmutamisele. Rahandusminister jagab Delfi lugejatele selgitusi.

Võrklaeva plaanid riigieelarvega on saanud selle suve jooksul palju kriitikat, enim automaksu küsimuses. Minister on lubanud muuta selle toel keskkonda puhtamaks ja tuua riigieelarvesse lisaraha. Kärpeplaaniga seotult tõusis äsja teemaks ka ministrite ja teiste avaliku sektori töötajate palkade külmutamine, mida minister pooldab.

Võrklaev hoiatas ka, et kui praegu riigirahandus piisavalt korda ei saa, ootavad ees veelgi suuremad kärped ja maksud - sügav ja püsiv lõhe riigi tulude ja kulude vahel ei ole jätkusuutlik ning hakkab majandust koormama.

Ootame küsimusi kommentaariumisse tänase päeva jooksul. Küsida võib ka muudel päevakajalistel teemadel ning eeldame viisakat keelekasutust.