Vanaema Tea sõnul tuli väike Nool ilmale pea kohale sirutatud rusikas kätega ja tegi kohe kõva kisa. “Nagu Erki pärast õnnestunud võistlust, kui ta käed tõstab,” ütles Noole elukaaslase Kadri Kivise ema. Erki Nool osales ise sünnitusel ja viis poja kohe 45 minutiks vanni suplema. Noole sõnul on laps tema nägu, eriti siis, kui kulmu kortsutab.

Eelmisel kolmapäeval tervena sündinud poiss kaalus 3 kilo ja 460 grammi ning oli 50 sentimeetrit pikk. “Kena poiss,” ütles erahaigla valveõde.

Ka Noole elukaaslase Kadri Kivise (27) tervis on pärast sünnitust korras. Juba järgmisel päeval pärast sünnitust tõusis terve elu sporti teinud ema üles ning käis ringi.

Pärast sõpradele lapse sünnist teatamist lülitas suvel kümnevõistluses Euroopa meistriks tulnud Nool mobiili välja ja püüdis harjuda isarolliga. “See on rohkem harjumise küsimus, aga sellega on hästi läinud,” tunnistas Nool eile.

Uue aastani lubas Erki igal juhul kodus püsida, välja arvatud lühikesed välisreisid.

Erki Noole Võrumaal elaval emal Miina Noolel on nüüd 11 lapselast. Kõigil Erki viiel õe ja vennal veel lapsi pole. Ühel Erki õdedest on juba viis ja teisel kolm last.

“Erki helistas kohe, kui laps sündis,” lausus vanaema Miina, kes veel pole titat näinud. “Me loodame kõikide lastega teda peagi koos vaatama minna.”

Erki Nool ja Kadri Kivine pole veel otsustanud lapse nime. Poisinime mitmed variandid olid vanematel valmis juba enne sündi, sest ultraheli näitas lapse sugu juba suvel. “Selle nädala jooksul mõtleme nime välja,” lubas Erki Nool. Esimene lapse varbakastmisepidu oli juba reedel.