Ühe pere lapsed Hannes (9), Ethel (10) ja Estrid (5) surid magades vingumürgitusse, sest abi kohale jõudes oli tulekahju korteris põlenud juba mitu tundi.

Päästeametnik Avo Kase sõnul sai põleng alguse ridaelamuboksi esimese korruse trepist, kust tuli kiiresti järgmisele korrusele levis, süüdates seal esiku puitseinad ja elutoa pappukse, mille taga lapsed magasid. Trepp hävis täielikult.

"Seni ei saa kindlalt öelda, millest tuli alguse sai, ekspertiis alles käib," sõnas Kask.

Naabruses elav Mario Laretei (9) mängis naabrilaste juures hilisõhtuni. "Mina tulin südaööl ära, ei näinud, et midagi oleks hõõgunud või kärsanud," ütles poiss.

Mario sõnul praadisid vanemad naabrilapsed hilja õhtul elektripliidil kartuleid. "Nad käisid alt salvest kartuleid toomas ja kasutasid sellist lampi, mis läheb hästi soojaks," meenutas Mario. "Selline lamp oli, mille juhe oli paigatud."

Mario sõnul pidi sõprade isa õhtul viimase bussiga koju tulema, aga ei tulnud. Seetõttu läks laste ema ööseks isa asemel aktsiaselts Viisnurka tööle ja helistas sealt koju jäänud lastele mitu korda.

Naabrite sõnul olid hukkunud lapsed sõbralikud, kohusetundlikud ja väga iseseisvad. "Nad siin kolmekesi koos kasvasid ja olid alati abivalmid ja üksteisele toeks, " ütles naabrinaine, kes laste vanematega läbi ei käinud.

Paikuse vallavanema Kuno Erkmanni sõnul on laste ema igati korralik inimene. "Ta töötab meil spordikeskuses. Kõik keskuses on alati korras, tema kohta ei saa midagi laiduväärset öelda," ütles Erkmann.

Vanima lapse Etheli klassijuhataja Pärnu Raeküla gümnaasiumis Ellen Lumi ütles, et tänaseks on kooli psühholoog kutsutud, et mängu- ja koolikaaslased kaotanud lastele hingeabi anda. "Nad olid nii toredad lapsed, kaks vanemat käisid ka muusikakoolis, nende pere on nii abivalmis ja südamlik ja üksteisest hooliv," lausus Lumi.

Tuletõrjujate sõnul võis tuli hakata hõõguma kella

2-3 öösel. Kui tuletõrje kohale jõudis, oli maja paksu vingu täis. Päästetöötaja hinnangul ei saanud tulekahju alata elektrisüsteemist, sest majas olid uued ja täiesti terved juhtmed.

Ridaelamu teises korteris elav pere magas rahulikult, kui juhuslik mööduja nende ukse taga kella andis ja naaberkorteri akendest paistvast tulekumast teatas. Ta lisas, et õrna suitsuhaisu hakkas ventilatsiooniavadest immitsema alles siis, kui tuletõrjujad kümne minuti pärast kohale tulid. "Siis ulatus tuli juba katusest välja, veerand tunni pärast oleks meie kodu ka leekides olnud," ütles mees.

Vallavanem Erkmann sõnas, et vald toetab vajadusel hukkunud laste ema ja aitab korraldada matuseid.