Kumm on tal ümber sellepärast, et Nokia 6250 on põrutuskindel ja talub väga hästi ka vette kukkumist. Kole on ta sellepärast, et tal on kumm ümber ja ta on tavalistest telefonidest suurem ja raskem.

Töö- või matkamehe, ehk outdoor telefon. Ega nende jaoks pole oluline, et telefon oleks hõbedane, läigiks ja teeniks ära ümbritsevate ahhetuse. Küll aga võib 6250le hooletu elegantsiga viie-kuuemeetrise õhulennu korraldada ja temaga ei juhtu mitte midagi. Põrkab veel põrandalt korra-kaks tagasi, kuid teenib ikka ausalt edasi.

Teine võimalus suure koleda telefoni omamist tuttavatele õigustada on lasta kraanikauss vett täis ning telefon sinna pooleks päevaks uputada. Peaks muljet avaldama küll. Tõe huvides tuleb tunnistada, et toimetuses algas see katse sellega, et telefon hakkas vette pannes mulle välja ajama ning lõppes telefoni surmaga. Nokia palub vabandust: tegu oli demotelefoni ning tõenäoliselt korpuse defektiga.

Peale kuulitõuke ning ujumise saab 6250ga loomulikult ka helistada ja kõnesid ka vastu võtta. Menüü on nokialikult korralik ja lihtne, kuid samas liiga uimane. Peale nupuvajutust võtab 6250 lühikese mõtlemisaja ning alles siis teeb, mida omanik palus. Eriti tüütav on see siis, kui peab telefonile SMSidena saabuvaid e-maile lugema, sest ühtelugu postkasti avanemise taga oodata on närvesööv.

Inbox ja outobox on Nokia arvates eesti keeles muide sisendkast ja väljundkast. Esimese hooga tahtsin ma sisendkastist kirju saata ja väljundkastist ei osanud midagi oodata. Kohmakas keel, parem jäägu siis juba inbox ja outbox.

Aga 6250 standardvarustus on “see tavaline”: häälvalimine, värinalarm, WAP, kalender, oleku- ning helinaprofiilid, SMS-sõnumite blanketid ning kolm mängu. Lisaks veel mürataseme mõõtur ja tööaja planeerija.

Neist esimene mõõdab, mitu detsibelli lärmi telefoni ümber on. Näiteks võib ta kontoris sisse lülitada ja siis tervisekaitsesse teatada, kui müratase ületab lubatud detsibellid.

Tööaja planeerija aga saab objektile saabudes käima panna, pärast lisada tunni hinna ning kasutatud materjalide maksumuse ning töö maksumuse telefoni salvestada või SMSiga kas näiteks ülemusele või kliendile saata.

Muus osas on 6250 aga täiesti tavaline, kuid samas väga hea, mugav ja lihtne telefon, nagu kõik viimase paari aasta Nokiad.

Niisiis, kui teie telefonid kipuvad kõrgelt aknast asfaldile kukkuma või on oma otsa kalaretkel jõkke kukkudes leidnud, on 6250 hea kaaslane. Omaette väärtus on kindlasti ka see, et teda saab kraani all puhtaks pesta, kui tal õlised või tapeediliimised näpujäljed peal on.

Ligi 8000 krooni on aga telefoniga hooletu ümberkäimise võimaluse eest liiga palju maksta. Kui on oht, et telefoniga võib midagi juhtuda, on ilmselt targem osta kaheksa tuhandekroonist telefoni ning neid siis jõudumööda kulutada.