Bändinelik tegi alles stuudios esimesi hääleproove, kui kodumaised ööklubid neid üksmeelselt endale lavale kauplesid. Järgmisest nädalast võtabki All Stars ööklubid järjepannu ette.

Norman on parim laulja

Mänedžer Valmis räägib oma uutest tähekestest heldinult. Ta ennustab, et Kärdi, Tiina, Madise ja Henriku lauluoskusesse pole kellelgi usku. “Henrik Norman on näiteks kindlalt kaduma läinud laulja,” lükkab Valmis sellise arvamuse aga kohe ümber. “Ta võiks kas või täna soolokarjääri alustada.” “Ja Milling on kaduma läinud tantsutalent,” muigab All Starsi naistepere omakorda ja kinnitab ühest suust: “Aga me laulame tõesti kõik laulud ise!”

Kärt ja Tiina kui lumehelbekesed

All Starsi lugu algas läinud suvel Võsul. Naljameeste tandem Milling ja Norman olid seal suvisel jõulupeol jõuluvanadeks ning otsisid lumehelbekesi. Sellesse rolli istusid Tiina ja Kärt suurepäraselt. Pärast ideaalset koostööd Võsul otsitigi üles Aarne Valmis, kes haaras Eesti ABBA mõttest kinni.

Lauluhääli lihvis liba-abbal Kare Kauks ja lavaliikumise pani paika Catherine & The Boys juht Anneli Helila. Seitsmekümnendate moerõivad kavandas Reet Ulfsak.

Lustiga laulu kallal

Kohalik ABBA ehk All Stars teeb tööd lustiga. “See toob meie argirutiini vaheldust,” arvavad ansambliliikmed põhjuseks. Paar laulu - “Iial ei või loobuda” ja “Sinu omaks saan” - hakkavad juba täna raadiojaamades keerlema. All Starsil on linti lauldud kaheksa lugu, kõik tuntud ABBA lood. Muu hulgas “Lay All Your Love”, “Take a Chance”, “Voulez-Vous”, “Me and I”. Eestikeelseid sõnu aitasid kirjutada Kaari Sillamaa ja Kersti Kuusk.

SKY Plussis töötavad Tiina, Henrik, Madis ning Eesti Päevalehes kirjutav Kärt usuvad, et nende töö ei hakka bänditegemist segama. Kuid siiski ei taha verivärsked laulutähed oma ABBA eluiga prognoosida.

“Björn Again on kümmekond aastat tegutsenud. Miks ei võiks Eestis olla jätkuvalt oma ABBA,” küsib Aarne Valmis, sorry, nüüd Siim.

“Tahtsime proovida, kas nii hulljulge mõte ka teoks saab,” põhjendavad Bruno, Benno, Agnes ja Anni bändiideed. ABBA on nende jaoks lapsepõlvemuusika. “ABBA lood olid siis kaasakiskuvad ja pole meid tänaseni ära tüüdanud.”


Kust tuli Abbaõ

1973. aastal otsustati, et Agnetha Fältskog, Frida Lyngstad, Björn Ulvaeus ja Benny Andersson ei saa plaadikaanel tarvitada senist pikka ja lohisevat nime Björn, Benny & Agnetha, Frida. See oli mänedžer Stig Andersoni mõte, et kõigi liikmete nimede esitähtedest tuletati ABBA Sobivaks osutus nimi ka kohaliku ajalehe korraldatud lugejaküsitluses. Kuid on ka kalakonservitehas Abba, kes siiski lubas bändil oma nime kasutada.

Järgmisel aastal esindas ABBA Rootsit Eurovisionil ning “Waterloo” tõi võidu ja tänaseni kestva kuulsuse.

Nende praegustest teisikutest on kuulsaim Björn Again, kes käinud ka Tallinna Linnahalli laval. Läinud suvel tegid oma ABBA rootslaste noored ja ilusad A-Teensist.


“ABBA riided olid jubedad!”

Legendaarse rootsi bändi ABBA meespoolt esindanud Björn Ulvaeus tunnistab, et ei poeks enam iialgi säärastesse kostüümidesse, millega ABBA omal ajal fänne võlus.

“Mul on tollased rõivad alles,” nendib keskikka jõudnud ja kõhukese kasvatanud Ulvaeus, “ja mitte midagi nii maitsetut ei ole ma hiljem enam näinud. Mul pole mõtteski enam kunagi lycrat, liibuvaid riideid selga panna – eelistan asju, milles ma nii paks välja ei näe!”

Betty ESTER