Venemaa suursaadiku sõnul on mitu Eesti poliitikut oma tegevusega näidanud Venemaa suhtes üles ebasõbralikkust ja seisnud avalikult tshetsheenide aitamise kaudu Venemaa territoriaalse terviklikkuse vastu.

"Alates NSV Liidu lagunemisest kuulutas Eesti Nõukogude kindrali Dzhohhar Dudajevi oma parimaks sõbraks ning toetas teada materiaalselt ja poliitiliselt," ütles Gluhhov BNS-ile.

Suursaadik ütles, et Eesti riigikogu Tshetsheenia toetusrühma aktiivsus kahjustab Venemaa ja Eesti heanaaberlikke suhteid. Gluhhov märkis sealjuures, et tema arvates ei ole riigikogu Venemaaga sidemete arendamise parlamendirühm samal ajal mingite positiivsete algatustega esinenud.

Tshetsheeni terroristide kuritegude näitena tõi Gluhhov esile Vene võimude hiljutised teated Groznõi-lähedasest Katajama külast, kus ei olevat ühtki maja ega keldrit, kus terroristid ei oleks mõnitanud ja piinanud rahulikke elanikke, igas kuuris olevat aga Vene armee leidnud veriseid piinamisriistu.

Riigikogu tshetsheenia toetusrühm nõudis möödunud nädalal Venemaa volituste peatamist Euroopa Nõukogu Parlamentaarses Assamblees (ENPA). Eesti delegatsiooni liikmed ENPA-s toetasid möödunud neljapäevases hääletuses Venemaa delegatsiooni volituste peatamist ja isegi Venemaa väljaheitmist Euroopa Nõukogust.

Tshetsheenia presidendi eriesindaja Eestis Imran Ahhajev kutsus möödunud nädalal välisminister Toomas Hendrik Ilvest üles algatama Euroopa inimõiguste kohtus menetlust Venemaa vastu inimõiguste rikkumiste kohta Tshetsheenias.