Olev Vestmannile on uus plaat praktiliselt esimene muusikaline koostöö Tallinna muusikute Margus Kappeli, Margus Minni, Ain Agani, Ivo Vartsi, Raivo Tafenau ja produtsent Arne Valmisega. "Ma pean isegi ütlema, et Kappelit ja Tafenaud ma tundsin, teisi muusikuid ei tundnudki, aga koostöö oli väga lahe," kiidab Olev. "Ja mul on tõsiselt hea meel, sest Tartu inimesed kipuvad meie tuntud tegijate ringist sageli välja jääma."

Ettepaneku sooloplaadiks tegi Arne Valmis Vestmannile ajakirja Seltskond sünnipäeval ning praktiliselt kohe läks lugude valimiseks. Plaadil on kolm Vestmanni oma laulu, kolm Suveniiri hinge Heldur Jõgioja lugu, Albert Uustulndi, Kustas Kikerpuu laulud ning Lääne hittide töötlused. Suveniiri lugusid on vähe, sest Heldur Jõgioja on ansambli loomingust lugematul hulgal kassette välja andnud. Kuid suurhitt "Mandoliinid öös" on esindatud.

Vestmann ja naised

Olev Vestmann elab Tartus eramajas ning juba 32 aastat on ta sõitnud tööle Elva muusikakooli, kus ta on puhkpilliõpetaja. Abikaasa Aime aga klaveriõpetaja. Tütar Sigrid töötab Tallinnas Eesti Välisinvesteeringute Agentuuris. "Nüüd on põhjust vähemalt tihedamini linnas käia - on, kus olla," naerab Olev ning muutub mõtlikuks.

Kunagisest abielust Vanemuise primadonna Silviaga sündinud poeg Sulev hukkus Vene armees. Mõni aasta tagasi tituleeris aga Nõmme orkestri dirigent, Silvia poeg Hendrik kangekaelselt Olevi oma isaks. Ema Silvia olevat pretensioonide vältimiseks ise ka allkirjaga kinnitanud, et Hendrik ei ole Olevi poeg, kuid hiljem selle unustanud. Olev Vestmann lükkas oma isaduse avalikult ümber ning perekonnasaaga oli seltskonnaajakirjade kõneaineks.

"Jah, ma võin öelda, et elu on rööbastele läinud - elame rahulikult abikaasaga ning aeg aitab unustada. Tugevad armid on aga jäänud," mõtiskleb Olev Vestmann ning lisab, et ei taha mõne aasta tagust isadusskandaali meenutada. "See vaibus iseenesest ei kusagil - seal, kus see oli tekkinudki," lausub ta vaikselt.

Rõõmsamaks muutudes räägib ta, et kui minevikumälestused rõhuma hakkavad, nikerdab ta puuskulptuure. "Mul on kõik veel Vene saed ja höövlid, aga oma lõbuks käib küll," naerab ta.

Vestmannidel on veel kolmaski pereliige. Olevi 92aastane isa, kes poja tegemistele kaasa elab. "Ta kuuleb väga halvasti ning nägemine läheb ka üha hullemaks. Sellest hoolimata üritab ta veel aiatöid teha ning siis abikaasa pahandab, et kaevab kõik maasikad üles," muheleb Vestmann.

Seakintsu eest esinema

Ka ansamblile Suveniir on ajad muutunud. Kui rublaajal esines ansambel kahes erikoosseisus ühel ajal kahes kohas, siis nüüd on esinemisi harva. Eriti talvel. "Vene aja lõpus oli küll tunne, et enam ei jaksa - kogu aeg ratastel," meenutab Olev ja nendib, et nüüd pole potentsiaalsel tellijal ehk vanemal maainimesel enam peoraha. "Vahel kutsutakse küll. Et tulge - seakintsu ikka anname, aga raha maksata ei ole," räägib Vestmann. Eks vahel käiaksegi n-ö. seakintsu eest esinemas.

Arne Valmise sõnul võib esimesele sooloplaadile vabalt varsti ka lisa tulla. Kõik oleneb sellest, kui populaarseks esikplaat saab.

Laval saab Olev Vestmanni näha ka Lembit Sibula korraldatud suvetuuril "Sajandi sada naerukohta", kus esinevad tuntud humoristid ja näitlejad ning Suveniir.

Argo KASELA