Kui selgub, et soojuse käibemaks jääb teisel poolaastal viieprotsendiliseks, siis tuleb vaadata üle esimese poolaasta eelarve laekumised, ütles Laar Eesti Raadio Argipäeva saates.

"Võimalik, et laekumised võivad olla mõningate prognooside kohaselt suuremad ja valitsusel oleks siis kohustus tulla välja positiivse lisaeelarvega," ütles Laar. "Nii võib tekkida olukord, kui kaks poolt teineteist tasakaalustavad."

Laari sõnul tuleb oodata, milliseks kujunevad arengud ja millised on Mõõdukate hinnangud, sest nad on huvitatud probleemi lahendusest.

Peaminister pidas täiesti võimalikuks, et president jätab soojusenergia käibemaksu puudutava seadusmuudatuse välja kuulutamata, sest selleks on tema sõnul alust. "Teatavasti on Riigikogul kohustus, et kui eelarve keskel muudetakse mingit eelarvepositsiooni, siis näidata ka ära ka katteallikad, mille arvelt seda tehakse," ütles Laar. "Seda sellisel tasemel ausalt öeldes ei tehtud. Siin võib olla küsimusi, kas tõesti seda seadust kuulutada välja või mitte."

Laar märkis, et see on presidendi otsustada ja valitsus sellesse ei sekku.

Laar avaldas arvamust, et pärast sotsiaalministrilt põhjalikuma info saamist võivad Mõõdukad tulla Riigikogus välja ettepanekuga otsus uuesti ümber vaadata.

Koalitsiooninõukogu esimees Andres Tarand ütles esmaspäeval, et kõigis maksupoliitikat puudutavates küsimustes lepitakse kokku kevade jooksul. Enne kokkuleppeid ei saa hakata koostama ka järgmise aasta riigieelarvet, lisas Tarand.

Riigikogu pikendas 17. jaanuaril nelja aasta võrra elanikele müüdava soojusenergia viieprotsendilise käibemaksumäära kehtimist. Kuna Eestimaa Rahvaliidu algatatud seadusemuudatuste lõpphääletusel jätsid Mõõdukad hääletamata, võttis Riigikogu need 39 poolt- ja 29 vastuhäälega vastu. Seadusemuudatuse jõustumisel võib selle aasta riigieelarvesse jääda laekumata 100 miljoni krooni ringis.