Miti sõnul on pidevad takistused ja protestiaktsioonid kantud poliitilisest tellimusest. Kes on konkreetselt poliitilise tellimuse taga, Mitt öelda ei soovinud.

Kõige drastilisem nime vastasesse võitlusse sekkuja on olnud maapiirkondade ja väikelinnade noori koondav ühenduse Eesti 4H. "Peame moraalituks ja ebaõiglaseks poliitikute otsust, millega nad on julmalt ära kasutanud nime, mida kümme aastat tegutsenud noorteorganisatsioon kandis esimesed kaheksa aastat," seisab Eesti 4H avalduses. Noorteühendus on nime vastu eelkõige seetõttu, et et noorteühendus on mittepoliitiline.

Registrikeskuse nimekorraldaja Riina Kiisi sõnul ei ole noorteühendusel õigust nime vastu protestida. "Kui uus nimi on võetud, jääb vana vabaks ja seda võib kasutada," selgitas Kiis. "Järelikult pidasid nad uut nime paremaks ja neil ei peaks olema mingeid pretensioone vana nime koha pealt."

Noorsooühing Eesti 4H loodi 1991. aastal. Organisatsioon on ühinenud ülemaailmse 4H nime kandva liikumisega, mis on pärit Ameerika Ühendriikidest. Nimi tuleb nelja ingliskeelse sõna algustähtedest - hands, head, health and heart ehk eesti keeles käed, pea, tervis ja süda. Noorteühendus kandis kaheksa aastat Uus-Eesti nime.

Miti sõnul kontrollis erakond enne uue nime võtmist, kas sarnane nimi on registreeritud.

Eesti Demokraatlik Partei otsustas kinnitada oma 28. aprilli kongressil erakonna uueks nimeks Uus Eesti ja valis erakonna uueks esimeheks Ülo Nugise.