Festivalil esines ligi sada artisti, korraldati Eesti grillimise meistrivõistluste lõppvoor, ilutulestikuvõistlus Suur Pauk, kehailu konkursid Miss Eesti Tiss ja Eesti Mees 2001, karaokevõistlus Kuldne Mikrofon ning rahvalike rekordite püstitamise üritused. Jaanilaupäeval süüdati jaanilõke, mille kõrguseks oli 22 meetrit ja läbimõõt 25 meetrit.

Jaanipäeval peetud Eesti rekordite päeval toimusid Lembitu Kuuse ja Vello Lääne eestvedamisel rahvalikud rekordiüritused üheksal alal. Erkki Kõlu ja Valdo Jahilo rääkisid 24 tunni vältel 4010 erinevat anekdooti, tallinlane Andrei Bus^inski ehitas 27 õllekastist koosneva torni ning sportlane Raivo Teder tõusis kükkasendist sirgetele jalgadele, hoides süles 43 liitrist mahlapakki. Lisaks võisteldi banaanide kiirsöömises, õlle kiirjoomises, saapa kaugviskes, toore muna viskes ja õllevaadi kestvushoidmises.

Hook väitis, et vaatamata suurele külastajate hulgale oli festival Grillfest Estonia turvaline. Põhja-Tallinna politseiosakonna ülemkomissar Andre Hansaar kinnitas, et suuremaid traumasid ega õnnetusi üritusel ei juhtunud.

Põhja-Tallinna linnaosa vanem Tõnu Heidov kutsus festivali toimkonda üles korraldama Grillfest Estonia 2002 taas Stroomi rannas.