Kõrkjase kahelt firmalt, Viimistlusvikerkaarelt ja Hansainterjöörilt küsis võlgade sissenõudja Valeri Konovalov üle miljoni krooni.

“Konovalov ähvardas ta maha lüüa, sest Kõrkjasel polnud võla maksmiseks raha. Kõigepealt läks ta Saksamaale ja sealt edasi Hispaaniasse, kuid mitte Marbellasse.”

Eesti kodakondsusega endise KGB vanemoperatiivvoliniku Valeri Konovalovi turva- ja inkassoteenuseid pakkuva firma Feba poole pöördus abi saamiseks OÜ Fernant. Selle tegevdirektori Ants Kuldmaa sõnul oli Hansainterjöör neile tollideklareerimisteenuse eest võlgu üle miljoni krooni.

“Ähvardamisest ei tea mina midagi,” lausus Kuldmaa. “Nädal aega oli see asi Konovalovi käes, aga midagi ei juhtunud. Kuid ta esitas meile arve, mis meid ehmatas, ning me lõpetasime temaga lepingu.”

Osa võlast tasutud. Tänaseks on Fernant Hansainterjöörilt kätte saanud sularahas 150 000 krooni ning kaubana laminaatparketti. “Umbes 700 000 krooni võlga on veel üleval,” ütles Kuldmaa. “Seda ei võta me enne maha, kui kaup on müüdud ja raha käes.”

Lisaks võlanõudjatele otsib Margo Kõrkjast ka politsei. Keskkriminaalpolitsei kuulutas mehe rahvusvaheliselt tagaotsitavaks, sest kahtlustab teda koos Lauri Vitsutiga Hansa Liisingult 9,3 miljoni krooni väljapetmises. Kriminaalasja algatas politsei Hansa Liisingu avalduse põhjal.

Politsei eriüksuse K poolt jaanuari lõpus vahistatud ja kümne päeva pärast vabastatud Vitsut ütles Eesti Päevalehele, et mingit pettust tegelikult polnud. Võimaliku kelmuse asjaolusid selgitanud Hansa Liising palus teisipäeval politseil kriminaalasi lõpetada, tunnistades, et selle algatamise hetkel polnud neile üksikasjad teada.

Uurimine jätkub. Sellele vaatamata jätkab politsei võimaliku kelmuse uurimist. Vitsuti sõnul otsib majanduspolitsei võimalust, et tema kinnipidamist õigustada ning leida põhjust kriminaalsüüdistuseks. “Nad (politsei – toim) võtsid ühendust ka maksuametiga, kes üritab praegu ükskõik mida leida,” ütles Vitsut. “Peaasi, et politsei lolliks ei jääks.”

Hansa Liisingu omanikfirma Hansa Capitali krediidiriski direktori Tarmo Rootemani sõnul pole nad veel sugugi kindlad, et oma raha kätte saavad, kuigi Hansainterjööri esindaja ja Kõrkjase advokaat on esitanud neile selgitused ning dokumendid, et Hansainterjöör suudab ja tahab raha tagasi maksta.

“Loomulikult on olemas võimalus, et jääme sellest rahast ilma või saame tagasi ainult mingi osa,” ütles Rooteman.

Samas tunnistas Rooteman, et nende hinnangul ei ole Hansainterjöör soovinud neid tahtlikult petta.

Praegu on Hansainterjööri vastu algatatud pankrotimenetlus.