Ta lisas, et kuigi mõnes postsotsialistlikus riigis on sellise minevikuga inimestele kehtestatud karmid kutsekeelud, pole Eesti seadusandja sätestanud endiste julgeolekutöötajate kohtlemiseks piiranguid nende töötamisele koolides.

Eestit okupeerinud riikide julgeolekuorganite või relvajõudude luure- või vastuluure teenistuses olnud isikute uues, kaitsepolitsei äsja avalikustatud loetelus on kirjas, et Mustamäe üldhariduskooli eesti keele õpetaja, 1958. aastal sündinud Georg Teras töötas aastail 1988-1991 ENSV RJK operatiiv-tehnilises osakonnas. Algul oli ta operatiivvolinik, kuid tõusis siis vanemoperatiivvolinikuks.

Kuna seadus ei keela sellise taustaga inimestel koolis töötamist, oleks Terase vabastamine Kirsmani sõnul inimõiguste rikkumine.

"Pigem on see eetiline probleem, mille lahendamine sõltub kooli juhtkonnast ja lapsevanemaist," ütles ta.

Mustamäe üldhariduskooli direktor Juri Beljajev ütles BNS-ile, et oli varemgi teadlik Terase taustast, kuid ei kavatse meest selle pärast vallandada.

"Ta jääb kindlasti sellesse kooli," lisas direktor.

Teras õpetab eesti keelt kuuendast kuni 11. klassini.

Direktori sõnul on mees väga hea õpetaja ning suutnud eesti keele õpetamise vene õppekeeliga koolis varasemast paremaks teha.