Kalipsos mugavam. Triin Talvistu ja Janne Klooren Tehnikaülikooli (TTÜ) rõivatootmise erialalt esitlevad missikandidaatide seljas oma lõputööd. Samuti diplomitööna on valminud teise vooru riietus, nimelt pulmakleidid, autor samuti TTÜ tudeng Krista Savi koos Tigasmo moeäriga. Kolmanda vooru kalipsod pole disaineri kätetöö, küll aga teadlik soov missikandidaatide osalemine meeldivamaks teha.

“Tahtsime teha nii, et oleks huvitavam nii tüdrukutel kui publikul, pealegi pole eriti tore paljastavates trikoodes läbi ööklubi jalutada,” põhjendas Pent surfarite ülikonda.

Kandidaadid õpivad kuues eri koolis: TTÜ, Tehnikakõrgkool, TPÜ, EBS, Muusikaakadeemia ja Tartu Kõrgem Kunstikool, lisaks veel tudengiorganisatsiooni AIESEC esindaja. Korraldaja Heleri Penti sõnul on tudengimissi juures määrav just tarkus ja oma kooli esindamise oskus, ilu on sellel võistlusel suhteline mõiste.

Show saab olema intensiivne ja huvitav, lubas Pent. Voorud lavastas Elo Unt Eesti Tantsuagentuurist ning asja huvitavamaks tegemise nimel toimub iga voor ise kohas – napid rõivad laval, pulmakleite demonstreeritakse treppidel ja kalipsodes minnaks VIP-ruumi duši alla. Õhtujuht Madis Malk tüürib publikut ühest kohast teise.

Hindavad vaid mehed. Missivalimiste auväärne žürii koosneb eranditult meestest, samuti esitab vahepalasid meestantsijatest koosnev Action-trupp.

“Tasakaalustamaks seitsme kauni neiu eksponeerimist, valisime nii žürii kui esinejad nimme mehed,” naeris Heleri Pent.

Žürii liikmed jättis Pent suurelt jaolt enda teada, mainides vaid näitleja Tiit Sukka, ujuja Indrek Seid ja moemees Urmas Väljaotsa. “Iga liige on tuntud ja tunnustatud oma eluala esindaja,” lisas Pent. Misside poolt saab hääletada ka internetis kevadpäevade kodulehel, hääletus lõpeb kell 21.