„Tahame lapsepõlve pisut meelde tuletada. Sel aastal niikuinii suve ka polnud,” ütles Eesti üliõpilaskondade liidu avalike suhete juht Aivo Vahemets. Liivakastis toimub ka mitu üritust, näiteks aarete otsimine ja kujude vormimine. Pimedas valgustatakse liivakast prožektoritega. Kõrvalasuvas telgis toimuvad päev läbi üritused, täna näiteks veinikabe (kabenuppude asemel on veiniklaasid, „nupu” mahavõtmisel tuleb see ära tarvitada), Aliase lauamängu turniir, seksikaima jäätisesööja valimine ja ansamblite Caught Inside ja The Nymph kontserdid.

Kuid üritused ei toimu üksnes Vabaduse platsil, vaid ka paljudes teistes kohtades üle linna. Nii võib kell 17 osa võtta Müürivahe 33 toimuvast relvafilosoofiat käsitlevast seminarist. Peale kella 18 saab ühe õlle eest külastada IT-kolledzŠi ette Rävala puiesteele ise projekteeritud sauna, kell 19 aga telgi juures liituda Tiina Mägi juhitava vanalinnaekskursiooniga.

Ürituse peakorraldaja SA Tudengipäevad juhataja Meeli Lepsoni sõnul on sel aastal palju uusi üritusi.

“Tudengipäevad ei koosne ainult pidutsemisest – näiteks toimuvad iga päev kell 15 IT-kolledzŠis loengud. Üle pika aja on üliõpilastele tudengipäevade ajal pääs muuseumidesse tasuta,” rääkis Lepson.

Aivo Vahemets nentis siiski, et kui ta üldse millegi pärast muret tunneb, siis võimaliku alkoholi kuritarvitamise pärast.

Võimalikke liialdajaid peaks aga vähemalt Vabaduse väljakul vaos hoidma seal patseerivad turvamehed.

Autovaba päev suleb parkla

•• Homme toimub Vabaduse platsil lisaks tudengipäevadele ka autovaba päev, mistõttu on suletud terve parkla. Autoparkla jääb suletuks ka neljapäeval, sest siis remonditakse selle asfaltkatet.

•• Erinevalt algsest plaanist liiklust siiski ei suleta, sest politsei oli selle vastu. „Kardeti suuri liiklusummikuid ja seetõttu autoliiklust ei suleta,” kõlas linna meediaosakonna kommentaar.

•• Prussakovi-nimeline rattaühing ja Eesti roheline liikumine kutsuvad tallinlasi üles autovabal päeval sõitma kesklinna tööle ilma autota. Samas ei tee linn sel päeval mingeid soodustusi ühistranspordiga sõitmiseks.

•• Rattaühing avab linna toel tasuta rattalaenutuse punktid Jaani kiriku ja Viru bussiterminali juures ning Vana-Viru tänaval. Laenata saab varem kasutuskõlbmatuid, nüüd korda tehtud ja punaseks võõbatud rattaid.