Ühe Inglismaa võistkonna kapteniks on endine Inglismaa kriketikoondise mängija aastail 1992 – 2001, Ian Salisbury.

1993. aastal omandas Ian Salisbury aasta kriketimängija tiitli. Praegugi tegeleb ta professionaalse sportlaskarjääriga ja mängib kriketit Surrey kriketimeeskonnas.

Eestis on kriketit mängitud alates 1998. aastast, kui alustas tegutsemist Eesti Kriketi Assotsatsioon. Liikmeid on kriketiklubis umbes 40, millest vähemalt pooled on aktiivsed kriketimängijad.

Eesti kriketiklubi on korraldajate sõnul ka esimene teadaolev klubi, mis jääkriketit harrastab ja jääkriketi maailmameistrivõistlusi korraldab. Seekordne MM on juba kolmas.

Eelmisel talvel mängiti kriketit ka 25-kraadises külmas. Viimasel mängul oli kohal ka uudisteagentuuri Reuters esindaja, kelle tehtud uudisklippi levitati CNN Europe, CNN USA, BBC World, BBC UK National, India Riigitelevisoon, Euronews Worldwide, ABC TV Australia, NZ TV New Zealand kaudu üle maailma.

Hinnanguliselt oli eelmisel aastal Tallinnas Harku järvel peetud jääkriketi maailmameistrivõistluste vaatajaskond globaalselt 550 miljonit inimest.

Laupäevasele viie võistkonna MM-ile on lubanud kohale tulla Inglismaa uudiskanalite Skysports ja Transworld Sports International esindajad.


Kõigil huvilistel on võimalik tulla kaasa elama ja vaatama jääkriketit laupäeval, 17. veebruaril kell 10.00 Harku Surfiklubi juurde.