"Pühendumine uuele tööle nõuab piisavalt aega, suures poliitikas ma enam ei jätka," ütles Margus Leivo Päevaleht Online'ile. Ta lisas, et haldusdirektori tööd hakkaks poliitika ilmselt ka segama.

Leivo on seisukohal, et oluline on arendada ülikooli igast nurgast, kuid ametisse astudes peab ta üheks olulisimaks ülesandeks tehnikahariduse prestiiži tõstmist tänapäeva noorte seas.

"Noortele tuleks näidata, et mitte ainult pankurid või kinnisvaramaaklerid ei ole edukad, vaid ka tehnikaerialadel saab elus läbi lüüa," ütles Leivo.

TTÜ rektor Peep Sürje kinnitas Päevaleht Online'ile, et tegemist on väga õige inimesega sellele ametikohale.

"Leivo on hariduselt ehitusinsener ning kuna meil on plaanis palju uusi ehitusprojekte seoses ülikoolilinnaku arendamisega, siis on väga hea omada selle valdkonna professionaali oma ridades," tõi Sürje näite uue haldusdirektori tulevastest tegemistes.

Haldusdirektori kohale kandideeris kokku ligi 70 inimest.

Leivo jaoks pole TTÜ võõras koht - kõrghariduse on ta omandanud just selles õppeasutuses.

1982. aastal lõpetas ta tol ajal Tallinna Polütehnilise Instituudi nime kandvas kõrgkoolis ehitusinseneri eriala. Lisaks on ta osalenud TTÜ nõukogu töös.

Leivo poliitikukarjääri senisteks tippajaks võib pidada 2003-2005 aastat, mil ta pidas siseministri ametit.

Möödunud riigikogu valimistel kogus Leivo Tallinnas Rahvaliidu nimekirjas kandideerides 258 häält, partei liikmelisust seoses tehnikaülikooli suundumisega ta katkestada ei kavatse.