Kui eelnevatel aastatel on neid olnud umbes 150, siis tänavu üle 700, kirjutab SL Õhtuleht.

Saate toimetaja Eve Viilupi sõnul võib üle 700 osaleja põhjuseks olla ka see, et sel aastal on registreerumine uudne. "Kui eelmistel aastatel pidi saatesse registreerumiseks saatma oma lindistuse kahe lauluga, siis tänavu kutsume kõik nõuetele vastava ankeedi saatnud lauluhuvilised ettelaulmisele. Televooru pääseb neist umbkaudu 40 lauljat." Žürii koosseis pole veel paika pandud.

Viilupi sõnul peaksid osalejad olema kõigepealt veendunud ja kindlad lauluvalikus ning lõpuni sellest aru saama. "Soovitan igal osalejal enne ettelaulmisele tulemist kodus kõva häälega peegli ees laulda ja vaadata, kas ta ise ka usub seda, mida näeb," soovitab Viilup.

Silvi Vraidi arvates ei olegi nii oluline võitmine, kui see, et noored saavad head praktikat. "Üks asi on niisama mikrofonita hästi laulda, kuid teine asi on mikrofoniga," märgib ta.

Pearu Pauluse sõnul annab saates osalemine ennekõike noortele hea võimaluse mõista: kas nad ikkagi sobivad lauljaks?

Esimene "Kaks takti ette" oli eetris 1972. aasta 12. mail. Aastate jooksul on saates osalenud näiteks Silvi Vrait, Anne Veski, Pearu Paulus, Maarja-Liis Ilus, Lauri Liiv, Gerli Padar, Vaiko Eplik, Kaire Vilgats, Maiken, Ewert Sundja, Sofia Rubina, Mikk Saar ja Laura Põldvere.