Vähemasti jalgpallifännidel on nüüd koht, kust saab vaadata Inglise meistriliiga mänge eestikeelsete kommentaaridega. Soccerneti jalgpallifoorumis kiitsid kasutajad Kalev Spordi jalgpallistuudio taseme heaks: faktid on kommentaatoritel selged ja jutt jookseb. Lubatud jalgpallieksperte, nagu Indrek Schwede,

Aivar Pohlak, Indrek Lehiste ja Mart Mardisalu, ekraanil ei näinud, nende asemel kommenteerisid keskpäeval saatejuht Margus Kiiveri eestvedamisel Inglise meistriliigat ja algavat mängu SL Õhtulehe ajakirjanik Ott Järvela, jalgpallivaatleja Andres Must ja Kaspar Koort. Tervitatav on seegi, et uues spordikanalis leiavad kajastust alad, mida ülejäänud meediakanalid ei jõua menetleda, nagu näiteks poks.


Üle ega ümber ei saa tehnilistest apsudest. FIBA korvpalliülevaade jooksis osalt helita, jalgpallistuudios oli heliga probleeme ning Andres Musta ja Ott Järvela nimed läksid omavahel vahetusse. Kas tehnilistel põhjustel või sihilikult, aga nii jalgpalli- kui ka korvpalliülevaatel puudus originaalheli ning ainuke oli kommentaatori pealeloetud tekst. Mõjus nagu telepood.

Edu pole välistatud

Telekavas mahahüütud spordi-uudiste asemel tuli lühike klipp “Eesti spordib”, aga see on ehk avapäeva mure. Küll aga tekitas küsitavusi uudiste valik: spordiuudistele järgnes ülevaade tähtsamatest välisuudistest, mil polnud spordiga enam pistmist. Miks mitte siis näidata tähtsamaid siseuudiseidki?

Sellegipoolest on Kalev Spordi tulek teretulnud. Kui suudetakse pakkuda heatasemelist kommentaari, võivad fännid

vahetada ingliskeelsed spordi-kanalid eestikeelse vastu.