Tänavu augustis valminud teise teleprogrammi ehk ETV2 kontseptsiooni kiitis heaks ringhäälingunõukogu, seda on tutvustatud riigikogu koalitsioonierakondadele ja põhimõtteliselt on see nende poolt heaks kiidetud, teatas rahvusringhääling.

Kultuuriminister taotles kontseptsiooni põhjal teise programmi käivitamiseks raha 2007. aasta lisaeelarvest. Möödunud esmaspäeval vastu võetud lisaeelarves eraldati teise programmi ettevalmistuseks kümme miljonit krooni.

„Tänaseks on selge, et 2008. aasta eelarvest teise kanali programmi tootmiseks ja väljastamiseks raha ei eraldatud. Selle teadmise valguses planeerime teise programmi avamise 2009. aasta algusesse lootuses, et 2009. aasta riigieelarves selleks raha leitakse,“ seisab rahvusringhäälingu pressiteates.

2008. aastal asub rahvusringhääling eraldatud eelarve ulatuses tõsiselt teist programmi ette valmistama.

Kümne miljoni eest arendatakse välja kaasaegse väljastussüsteemi, mis võimaldab üheaegselt eetrisse anda mitut teleprogrammi. Plaanis on investeerida hankeprogrammi ehk osta filme ja seriaale, mida saab näidata nii olemasolevas telekanalis, kui ka kavandatavas teises kanalis, viimases varustatuna venekeelse tõlkega.

Kõige enam kavatseb rahvusringhääling arendada aga failipõhist tootmist, mis võimaldab tulevikus korraldada ETV2 tootmist ning väljastamist tunduvalt odavamalt.

2008. aasta eelarveliseks toetuseks rahvusringhäälingule on kultuuriministeerium praegu kavandanud 373,3 miljonit krooni, millele lisandub sihtotstarbeline toetus kümme miljonit krooni.