Puraviku-paradiis

Suve viimastel päevadel Vase ja Faehlmanni nurgal (seal, kus varem oli Creperie) avatud restoran Salt tundub õuest vaadates kuidagi kössis ja märkamatu. Kuid kui väikesesse ruumi siseneda, annab see aimu oma tegelikust iseloomust: just nõnda peabki lõhnama üks õige köök. Kohake on tõesti umbes suurema köögi mõõtu, kümmekond lauakest avatud söögitegemise areeni kõrval. Selle koha loojad on kindlasti suurepärased kohvripakkijad, kui on reisile minek – ühtegi ruutsentimeetrit ei ole raisku lastud.
Hoolimata lihtsast olekust ei tundu Salt sugugi alasti, vaid pigem meenutab sarnaseid restorane Prantsusmaal või Itaalias – teate küll pretensioonitust, mis on seal tavaline. Kohad, kus sisekujunduse olulisim komponent on toitu nautivad inimesed, ei mingeid hunnituid investeeringuid ega eriefekte.